Omzet uit periodieke facturen

In dit rapport laat Jortt je zien welke omzet je nog kunt verwachten op basis van de periodieke facturen die je in Jortt hebt aangemaakt. Zo weet je precies hoeveel opbrengsten je de komende maanden kunt verwachten.

Jortt berekent per maand wat je gaat ontvangen op basis van de periodieke facturen die in een maand verstuurd gaan worden. Jortt kijkt precies welke facturen gestuurd worden en houdt dus rekening met hoe vaak een factuur verstuurd wordt en tot wanneer een factuur gestuurd wordt. De leverdatum van elke factuur bepaalt in welke maand de omzet meegerekend wordt. Jortt geeft de omzet weer zonder btw.

omzet uit periodieke facturen

De omzet uit periodieke facturen kan erg verschillen per maand wanneer je de facturen maar een paar keer per jaar verstuurt. In sommige maanden zul je dan geen omzet hebben en in anderen juist heel veel.

Omdat periodieke facturen over de toekomst gaan, kun je in dit rapport niet zien wat je in het verleden hebt gefactureerd. Is een periodieke factuur verzonden dan staat de omzet in de Winst-en-verliesrekening.

Openen omzet uit periodieke facturen rapport

Het omzet uit periodieke facturen rapport opent altijd op het huidige jaar en toont per maand de omzet. Je kunt zelf een andere periode of jaar instellen.

Openen en periode en jaar instellen voor het omzet uit periodieke facturen rapport:

  1. Klik op Rapporten in het linker menu en selecteer Omzet uit periodieke facturen.
  2. Klik op maand en selecteer maand, kwartaal of jaar.
  3. Klik op de pijltjes voor of na het jaar om het jaar in te stellen.

Het omzet uit periodieke facturen rapport van de betreffende periode is nu zichtbaar.

Afdrukken of rapport als pdf opslaan

Het omzet uit periodieke facturen rapport van een bepaalde periode kun je ook afdrukken door op het printersymbool te klikken. In het pop-up menu selecteer je je printer en je kiest afdrukken.

Wil je het bestand bewaren, dan kun je bij printer ook kiezen voor ‘pdf-printer’ of ‘opslaan als pdf’ afhankelijk van je gebruikte software. Je rapport wordt nu niet afgedrukt maar als pdf opgeslagen op je computer.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.