Boekhouder nodig?

Meerdere gebruikers in je boekhouding

Boekhouder nodig?

Ben je op zoek naar een goede boekhouder? Zoek niet verder. Samen met boekhoudprogramma Jortt kun je prima zelf de boekhouding van je bedrijf doen. En weet je wat het mooie daaraan is? Het kost je veel minder tijd dan wanneer je je boekhouding volledig aan een externe boekhouder uitbesteedt.

Boekhouden kan je zelf

Oké, eerlijk is eerlijk, de meeste ondernemers zijn niet heel goed in boekhouden. Maar iedere ondernemer kan uitleggen wat er met het geld van zijn of haar bankrekening is gebeurd. En daarom is Jortt een goede match voor jou. Jortt werkt namelijk vanuit je bij- en afschrijvingen. Een plusje op je bankrekening? Dat zijn opbrengsten. Een minnetje? Dan zijn het kosten. En dankzij de geavanceerde techniek in Jortt hoef je steeds minder zelf te doen. Veel bij- en afschrijvingen zie je niet eens in Jortt; deze worden helemaal door Jortt zelf verwerkt.

Een boekhouder verdient zichzelf toch terug?

Een veelgehoorde opmerking, een boekhouder verdient zichzelf terug. Maar iedere boekhouder kost geld. Er is geen enkele boekhouder die jou betaalt. En vaak kosten boekhouders veel geld. 5 tot 15 procent van je omzet is geen uitzondering. En dat is zonde van het geld, waar jij zo hard voor hebt gewerkt.

Voordelen van een boekhouder

Daarnaast zijn alle ‘voordelen’ die een boekhouder zegt te behalen, zoals ondernemersaftrek en startersaftrek, niet meer dan letterlijk één klik bij de inkomstenbelasting aangifte. Het is niet omdat de boekhouder de aangifte doet, je recht hebt op andere aftrekposten dan wanneer jij de belastingaangifte zelf doet. Het aangifteformulier zorgt ervoor dat je deze aftrekposten niet kunt missen.

Nadelen van een boekhouder

Een boekhouder kost veel tijd. Het klink misschien gek, maar boekhouden uitbesteden kost veel meer tijd dan zelf boekhouden met Jortt. Dat heeft te maken met het feit dat je boekhouder vaak maanden achteraf gaat vragen om bonnen en verantwoording. Dan weet je al lang niet meer waar het over ging en moet je achteraf de facturen gaan zoeken. Daarin zit de meeste verspilling van tijd. En kan je de bon niet meer vinden? Dan boekt je boekhouder deze kosten als privéopname.

Jortt werkt vanuit je bij- en afschrijvingen. Heel eenvoudig, Jortt weet wel dat een betaling aan T-Mobile kantoorkosten zijn. Daar heeft Jortt geen factuur voor nodig. Zo verwerk je razendsnel zelf je boekhouding, mis je nooit een kostenboeking en ben je altijd bij.

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder doet de boekhouding. Dat is logisch zou je zeggen. Maar helaas zijn boekhouders de hele dag bezig met precies het verkeerde. De traditionele boekhouding is er namelijk op gericht kosten en opbrengsten intern te verantwoorden. Dat heeft niets te maken met de uiteindelijke belastingaangifte of de managementinformatie die jij nodig hebt om je bedrijf goed te managen. Daarbij doen boekhouders dat altijd achteraf.

Een belastingaangifte door je boekhouder gebeurt vaak pas een jaar nadat je het jaar hebt afgerond. Dat heeft drie grote nadelen:

  • Je bent afhankelijk van een derde voor een van de belangrijkste onderdelen van je bedrijf: je geld!
  • Je loopt een jaar achter met kennis over je bedrijf.
  • Door het uitstellen van je boekhouder ben je ondertussen weer een jaar verder met je boekhouding. Je zit hierdoor dus vast bij je boekhouder.

Nu weten hoe je ervoor staat is veel belangrijker dan een rapport achteraf. Nu weten hoeveel btw je moet betalen, slaapt een stuk beter dan dat je dat een paar dagen voor je moet betalen te horen krijgt! Het is dus belangrijk zelf het heft in handen te houden.

Wat kost een boekhouder?

Een boekhouder kost geld. Dat is duidelijk. Als zzp’er ben je al snel € 1.000 per jaar kwijt. Heb je een bv (dan heb je meestal gelijk twee bv’s), dan kom je al snel op zo’n € 3.000 per jaar. En dat is al een aardig deel van je winst. Oftewel, je boekhouder kost je een goede vakantie. Zonde, want voor een fractie van het geld verwerk je de boekhouding met Jortt en dan kun je lekker zelf op vakantie.

Boekhouder maakt de jaarrekening

Boekhouders zijn goed in het maken van uitgebreide rapporten. Maar deze komen vaak pas na een jaar. Dat is de koe in zijn kont kijken, daar heb je niets aan. En voor de Belastingdienst heb je deze rapporten ook niet nodig. Voor een eenmanszaak of vof bestaat een jaarrekening niet eens, dit is een verzinsel van boekhouders.

Jortt levert je alle cijfers en rapporten die je als ondernemer nodig hebt voor de Belastingdienst (winst- en verliesrekening en de balans) in de vorm van een uitgebreide jaarrekening. Realtime. Maar ook voor bv’s komt de KvK jaarrekening uit Jortt.

Wat heb je nodig om zelf te kunnen boekhouden?

Een beetje verstand en wat basiskennis is voldoende om zelf je boekhouding te kunnen doen met Jortt. Als je niet weet wat btw is, moet je er niet aan beginnen. Maar met een beetje gezond verstand, is het geen enkel probleem om zelf je eigen boekhouder te zijn. Jortt helpt je namelijk met het doen van je boekhouding. Alle moeilijke regels zijn verwerkt in het boekhoudprogramma. Hoe boek je een lunchbon? Daar hoef je geen regels voor te kennen. Je selecteert de afschrijving van de bank, geeft aan dat het om lunchkosten gaat en Jortt doet de rest. En zo gaat dat met alle ingewikkelde regels. Jortt zorgt dat je altijd binnen de kaders van de wet blijft.

Automatische boekhouder

In Jortt zit een geautomatiseerde boekhouder. Deze neemt alle taken over die een traditionele boekhouder voor je doet, maar dan realtime. Jortt zorgt dat de bij- en afschrijvingen van je bank goed worden verwerkt En daar begint het pas. De winst- en verliesrekening, de balans, de jaarrekening en zelfs het rapport voor je aangifte inkomstenbelasting en aangifte vennootschapsbelasting worden door Jortt voor je gemaakt.

Zelf boekhouden?

Boekhouden kun je dus écht zelf. Daar heb je geen boekhouder voor nodig. Jortt helpt je daar waar het nodig is. Met uitgebreide uitlegvideo's, support via de mail of telefonisch, maar belangrijker, met boekhoudsoftware die je intuïtief begrijpt en al heel veel automatisch voor je doet.

Compleet boekhoudprogramma voor één vaste prijs

€ 14,50 per maand

Jortt: méér dan compleet boekhoudprogramma.

  • Professioneel online factuurprogramma
  • Automatisch bankgegevens inlezen
  • Jortt iPhone en Android app
  • E-mail Inbox voor inkoopfacturen
  • Afschrijf-module
  • Balans, Winst en verliesrekening & KvK jaarrekening

€ 14,50 per maand, eerste maand gratis
Maandelijks opzegbaar

Start vandaag nog met boekhoudprogramma Jortt.

Boekhoudprogramma Jortt Compleet is de eerste 30 dagen gratis.

Probeer nu 30 dagen Probeer nu 30 dagen gratis