Boekhouder Jortt

Bij Jortt nemen we je graag werk uit handen met Boekhouder Jortt. Waarom zelf doen als je boekhoudprogramma het voor je kan doen? Op het tabblad van Boekhouder Jortt zie je precies wat Jortt al voor je geboekt heeft de afgelopen 30 dagen.

Daarnaast kun je Boekhouder Jortt vragen om een rapport voor je te maken. Een jaarrekening, KVK - jaarrekening of auditfile stelt boekhouder Jortt graag voor je op!

boekhouder-jortt

Automatisch goed geboekt

Natuurlijk boekt Boekhouder Jortt alleen die zaken waar hij zeker van is. Bij het maken van de boekingen gaan we uit van de regels voor het voeren van een administratie zoals die in het BW boek 2 titel 9, artikel 377 zijn vastgelegd. Jortt maakt de boeking als hij met 99% zekerheid weet dat de boeking goed is. Even ter vergelijking: gemiddeld zijn slechts 95% van de boekingen van een menselijke boekhouder goed. Boekhouder Jortt is dus veel nauwkeuriger dan een menselijke boekhouder.

Regels

Boekhouder Jortt maakt de boekingen aan de hand van zogenaamde ‘regels’. Boekhouder Jortt kent twee soorten regels:

Standaardregels zijn voor iedereen gelijk. Boekhouder Jortt verwerkt de meest voorkomende bij- en afschrijvingen voor je op de juiste manier. Hieronder vallen abonnementen, belastingen, Google en Facebook, gas, water, licht, boetes, bank- en rentekosten, verzekeringen en nog veel meer.

Eigen regels maak je zelf aan en laat Boekhouder Jortt de bij- en afschrijvingen verwerken op de door jouw aangegeven manier. Je kunt met Jortt Compleet één eigen regel maken en met Jortt Plus 30 eigen regels. Dat is voldoende om je boekhouding tot 99% te automatiseren.

Lees verder hoe je eigen regels kunt maken in Jortt.

Voorbeeld regels:

Jortt boekt als standaardregel een T-Mobile factuur op Kantoorkosten. Dit is voor de meeste bedrijven voldoende.

Wil jij precies weten hoeveel de telefoonkosten van je individuele medewerkers zijn, dan heb je hier subcategorieën voor aangemaakt. Boekhouder Jortt kan door middel van een Eigen regel deze T-Mobile factuur boeken op de specifieke subcategorie. Eigen regels gaan voor standaardregels.

Een regel kan alleen door de rol Beheerder, Boekhouder of Administratiekantoor worden gemaakt, of uit- en aangezet.

Regels uitzetten

Op het Boekhouder Jortt scherm zie je bij het eerste paarse icoon hoeveel boekingen Boekhouder Jortt voor je gemaakt heeft. De boekingen en de regels die de boekingen maken, krijg je als volgt te zien:

 1. Ga naar Boekhouder Jortt links in het hoofdmenu.
 2. Klik op Ik heb x boekingen voor bij- en afschrijvingen aangemaakt en het paneel met de door Boekhouder Jortt gemaakte boekingen wordt geopend.
 3. Klik op een gemaakte boeking en je ziet welke boeking gemaakt is voor de transactie en je ziet halverwege de boeking dat deze boeking gemaakt is door Boekhouder Jortt.
 4. Klik op deze blauwe Boekhouder Jortt tekst en je ziet in een nieuw paneel welke regel Jortt gebruikt heeft voor het inboeken.
 5. Door op Zet uit te klikken, vertel je Boekhouder Jortt dat hij deze boekingen vanaf nu niet meer automatisch voor je hoeft te maken.
boekhouder jortt regels

De al door Boekhouder Jortt gemaakte boekingen die je anders geboekt wil zien, kun je eenvoudig aanpassen.

Aanpassen Boekhouder Jortt boekingen

De Boekhouder Jortt boekingen zijn eenvoudig aan te passen. Voordeel van Boekhouder Jortt is dat hij de boekingen altijd hetzelfde maakt, zodat je ze allemaal eenvoudig terug kunt vinden en in bulk kunt aanpassen.

De door Boekhouder Jortt gemaakte boekingen aanpassen:

 1. Klik op Boekingen in het menu aan de linkerkant, het boekingen paneel wordt geopend.
 2. Kies het jaartal en daarna Filter en vink in het pop up menu aan de linkerkant aan bij aangemaakt door: Boekhouder Jortt en vink aan de rechterkant aan welke boekingen je wil aanpassen.
 3. Selecteer de boekingen die je wilt aanpassen door het vierkantje voor de boeking aan te vinken en klik bovenaan op Wijzig.
 4. Pas de boekingen aan door een andere categorie of btw te kiezen.
boekhouder jortt filter

Regels aanzetten

Wil je een regel toch weer aanzetten:

 1. Ga naar Boekhouder Jortt links in het hoofdmenu.
 2. Klik op Ik heb x boekingen voor bij- en afschrijvingen aangemaakt en het paneel met de door Boekhouder Jortt gemaakte boekingen wordt geopend.
 3. Klik op een gemaakte boeking en je ziet welke boeking gemaakt is voor de transactie en je ziet halverwege de boeking dat deze boeking gemaakt is door Boekhouder Jortt.
 4. Klik op deze blauwe Boekhouder Jortt tekst.
 5. Jortt opent een nieuw paneel waar je de regel weer kunt aanzetten.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.