Automatisch boeken Mollie orders

Heb je Mollie orders vanuit je webshop en verkoop je alleen producten met een soort btw dan kun je ze eenvoudig met een eigen regel automatisch als Opbrengsten boeken. Dit doe je alleen wanneer je geen facturen in Jortt maakt voor je webshop, anders worden namelijk de betalingen al automatisch aan je facturen gekoppeld. Wanneer je via Nog te doen kiest voor Boek de bij- en afschrijvingen van Mollie zie je daar je Mollie orders staan. De Mollie orders bevatten allemaal het woord ‘order’ en door dit te verwerken in de boekingsregel kunnen we met een regel alle orders boeken.

Dit doe je als volgt:

Maak eerste de regel aan:

 1. Klik rechtsboven op Instellingen.
 2. Klik op Boekhoudbot.
 3. Klik op Eigen regels maken of bewerken.
 4. Klik op Regel toevoegen.
 5. Geef als naam in Mollie orders en geef eventueel een Omschrijving op.
 6. Klik op Voeg regel toe.

Nu gaan we de condities van de regel instellen:

 1. Klik op Voeg conditie toe.
 2. Selecteer als doel de Mollie betalingen.
 3. Selecteer bij Kies veld Omschrijving en stel bij Kies vergelijking Bevat in en bij Vul waarde in Order.
 4. Kies nu Test condities en Jortt laat je hier alle orders zien die bij Nog te doen Boek de Mollie bij- en afschrijvingen in staan.
 5. Kies Opslaan.

Voeg een actie toe

 1. Klik op Voeg actie toe.
 2. Kies bij actie Maak boeking.
 3. Selecteer het soort boeking dat je wil maken, in dit geval een Opbrengstenboeking en selecteer de gewenste categorie. Standaard kies je hier Diverse omzet maar je kunt hier ook kiezen voor een zelf aangemaakte categorie.
 4. Voeg daarna eventuele parameters toe:
 5. Kies Bereken btw en selecteer 9% wanneer je alleen producten verkoopt met 9%. Heb je alleen 21% dan hoef je dit niet in te stellen.
 6. Kies Negeer bon, omdat je in deze boekingen geen bon wil opnemen.
 7. Kies Opslaan.
 8. Ga nu naar Ga naar activeren en Jortt laat je alle Mollie bijschrijvingen zien die aan deze regel voldoen. Klik op Activeer en boek in en alles wordt geboekt.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.