Btw-aangifte
in minuten gedaan

Btw-aangifte binnen 5 minuten perfect gedaan. Gecontroleerd door de Boekhoudbot. Je weet altijd hoeveel btw je moet betalen. Dat slaapt een heel stuk lekkerder.

  • Perfecte btw-aangifte, betaal nooit teveel belasting
  • Geavanceerde controle van de btw-aangifte
  • Btw-aangifte indienen en betalen vanuit Jortt

30 dagen alle boekhoudfuncties gratis.
Zonder verplichtingen!

Reviews 4.8 van 5

Gebruikerstevredenheid: 4.8/5
door 2.097 ondernemers

scroll

Perfecte btw-aangifte

De btw-aangifte is een terugkerend onderdeel van het ondernemerschap en is voor veel ondernemers een vervelende uitdaging. Vooral vanwege de vele regels - en uitzonderingen - die door de Belastingdienst worden gehanteerd.

Rust en inzicht

Ruim voordat je de aangifte moet indienen en betalen, geeft de Boekhoudbot aan hoeveel btw je moet afdragen. Zo weet je waar je aan toe bent en dat slaapt een heel stuk rustiger.

Uitgebreide controle op 21 punten

De uitgebreide controle van de Boekhoudbot, voorkomt dat er fouten zijn in je boekhouding en de btw-aangifte. Er is zelfs een controle die voorkomt dat je teveel belasting betaalt.

✅ Btw-aangifte ✅ Verzonden ✅ Betaald

Je verstuurt de btw-aangifte elektronisch vanuit Jortt. Je ontvangt een bevestiging van de aangifte en ziet de betaalinstructies. Zodra Jortt zeker weet dat de betaling is aangekomen, ontvang je hiervan een bevestiging in Jortt.

Boekhouding en boekhouden

Zo doe je de btw-aangifte

Een perfecte btw-aangifte in minuten gedaan

1De boekhoudbot controleert je btw-aangifte

Binnen een paar seconden controleert de boekhoudbod de btw-aangifte en de boekhouding van deze periode op fouten. Gaat er iets niet goed? De boekhoudbot geeft een melding én de oplossing.

boekhoudbot controleert je btw-aangifte
btw-aangifte afsluiten en opsturen naar de Belastingdienst

2Sluit de periode af en verstuur de aangifte

Klaar? Sluit de btw-periode af. Met één klik op de knop verstuur je de btw-aangifte. Btw-aangifte ontvangen bij de Belastingdienst? Je krijgt een bevestiging in Jortt en een bevestiging in de e-mail van de Belastingdienst.

3Betaal de btw-aangifte

Betaal volgens de instructies in Jortt. Of scan de qr-code. Jortt geeft je zelfs een bevestiging wanneer de betaling is ontvangen bij de Belastingdienst.

facturen en offertes
Gratis uitproberen

Zelf de btw-aangifte doen

Een fluitje van een cent

Btw-aangifte met Jortt

Zo bouwt Jortt de btw-aangifte voor je op, controleert de Boekhoudbot je btw-aangifte en verstuur je deze met één druk op de knop.

Nooit meer verrassingen

Dat slaapt een stuk lekkerder

Btw-aangifte altijd up-to-date

De btw-aangifte berekenen doet Jortt voor je. Jortt berekent na iedere verstuurde factuur of boeking de btw-aangifte. Deze staat dus altijd voor je klaar en geeft je zo ruim van tevoren inzicht hoeveel btw er betaald moet worden. Hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan. Jortt zorgt ervoor dat de btw-aangifte binnen een paar minuten is geregeld.

Correcties automatisch verwerkt

Nadat de btw-aangifte is gedaan, sluit je de btw-periode af. Correcties worden dan door Jortt in de eerstvolgende periode verwerkt. Daar hoef je zelf niet over na te denken.

Suppletie indienen

Met Jortt maak je ook een btw-suppletie (correctie op eerder ingediende btw-aangifte). Ook deze kan je indienen via de koppeling met de Belastingdienst.

Btw-aangifte doen

Directe koppeling met de Belastingdienst

De snelste weg voor de btw-aangifte

Eisen van de Belastingdienst

Elektronische btw-aangifte

Voorkom fouten en verspil niet langer kostbare tijd. De btw-aangifte kan namelijk veel sneller en eenvoudiger. In een handomdraai verstuurt je de btw-aangifte veilig naar de Belastingdienst. Zo gemakkelijk kan het zijn.

Dit maakt de btw-aangifte van Jortt zo handig:

  • Alle btw-aangiftes in één overzicht.
  • Direct terugkoppeling van de Belastingdienst.
  • Inzicht in verzonden en te verzenden btw-aangiftes.
  • Geen inloggegevens van de Belastingdienst nodig.
  • Geen eHerkenning nodig.
  • Direct betalen met betaalkenmerk via qr-code.

ICP-aangifte en verlegde btw

Complexe btw-regels automatisch verwerkt

Verkopen aan het buitenland

Wanneer je met Jortt je facturen maakt dan is de helft van je btw-administratie al direct klaar. Aan de hand van de gegevens van de klant waaraan je factureert, zal Jortt bepalen hoe de btw berekend moet worden (binnenland, binnen EU, buiten EU, btw verlegd).

Inkopen uit het buitenland

Betalingen aan Facebook, Google of Twitter? Allemaal worden ze door Jortt op de juiste manier voor je verwerkt in de btw-aangifte. Daar hoef je zelf niets voor te doen.

ICP aangifte

Lever je goederen of diensten van Nederland naar bedrijven in andere EU-landen? Dan moet je naast de btw-aangifte ook een ICP aangifte doen. Deze doe je eenvoudig aan de hand van het Opgaaf ICP rapport.

EU-btw éénloketsysteem (Unieregeling/ OSS)

Lever je aan particulieren binnen de EU? Met het rapport EU-btw éénloketsysteem verwerk je ook deze btw-aangifte binnen enkele minuten.

ICP aangifte doen bij de btw-aangifte