Intracommunautaire prestaties (ICP-opgave)

Lever je goederen of diensten van Nederland naar andere EU-landen? Dan moet je naast de reguliere btw aangifte ook een ICP-opgave doen.

Hoe boek je ICP?

Als je in Jortt een factuur maakt en aangeeft dat deze naar het buitenland gestuurd wordt met de btw verlegd, doet Jortt de ICP-vaststelling automatisch voor je. Jortt controleert of de ontvanger de factuur binnen- of buiten een EU-land ontvangt en verwerkt de btw op de juiste manier. De facturen worden dan op de juiste plek in het btw-formulier verwerkt.

Je vindt de ICP-opgave terug onder Btw van het hoofdmenu. Klik bij 3b op Leveringen naar/diensten in landen binnen de EU. Je kunt nu de gegevens overnemen voor je ICP-opgave na de btw-aangifte.

Bekijken boekingen voor ICP
ICP opgaaf boekhoudprogramma

Hoe doe je de opgaaf ICP bij de Belastingdienst?

Het belastingformulier Opgaaf ICP vind je in het beveiligde gedeelte van de website van de Belastingdienst, onder Overige formulieren. Dus je kunt deze direct na het opgeven van de btw invullen.

Meer informatie over de ICP-opgave vind je op de site van de Belastingdienst: ICP opgaaf Belastingdienst.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.