Factuur maken met iDEAL-betaalknop (Mollie)

Een iDEAL-betaalknop bij je factuur

Stuur je klant een professionele factuur met betaalknop. Je klant ontvangt, per e-mail, een factuur in pdf en ziet meteen in de mail een iDEAL-logo met betaalknop. Wanneer de klant op het iDEAL-logo of op de betaalknop klikt, kan je klant de factuur direct met eigen bank betalen.

De iDEAL link wordt apart meegestuurd in de e-mail en staat dus niet op je factuur. Je kunt de link dus zelf niet zien.

iDEAL betaalknop bij je factuur e-mail
iDEAL betaalknop bij je factuur e-mail

Naast iDEAL kunnen je klanten ook betalen met:

 • Creditcard (Master, Visa, AmEx)
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Bancontact (de 'iDEAL van België')
 • en nog vele andere…

Om een iDEAL-betaalknop mee te kunnen sturen, maak je eerst een account aan bij Mollie. Koppel dit Mollie account vervolgens aan Jortt. Hoe je dit doet lees je in het support-artikel Mollie koppeling met boekhoudprogramma Jortt.

Kosten voor Mollie

Het versturen van de link is voor alle Jortt gebruikers gratis. Je betaalt pas voor de link wanneer je klant met de link je factuur betaalt. Gebruikt je klant de link niet, dan betaal je dus ook niets.

Bij een betaald Jortt abonnement betaal je alleen aan Mollie kosten. Je ziet deze kosten staan bij het instellen van de betaalmethoden in Mollie. Heb je een Jortt Gratis dan betaal je naast de kosten aan Mollie ook €0,60 ex btw aan Jortt per gebruikte link.

Instellen welke betaalmethoden je aanbiedt aan je klant

Je kunt zelf bepalen welke betaalmethoden je aan je klant laat zien in de factuur e-mail. Dit doe je door een websiteprofiel aan te maken bij Mollie met de handelsnaam Jortt en één of meerdere betaalmethoden aan te zetten.

 1. Log in bij Mollie.
 2. Ga naar Instellingen en dan naar Websiteprofielen.
 3. Geef als Geregistreerde handelsnaam de tekst Jortt op. Dit is een dropdown veld in Mollie, maar deze kun je zelf overschrijven. Jortt kijkt naar het profiel welke begint met de naam Jortt om te zien welke betaalmethoden jij wilt tonen in de factuur e-mail.

  Je kun na Jortt je eigen handelsnaam opgeven, bijvoorbeeld: “Jortt | Bedrijfsnaam B.V.“

  iDEAL contactgegevens bij Mollie
 4. Verder gebruik je je eigen gegevens.
 5. Zet de betaalmethoden ‘aan’ die jij wil aanbieden aan je klant.
  iDEAL aanzetten bij Mollie
 6. Klik op Opslaan.
 7. Bij elke factuur die je nu stuurt wordt nu voor elke geselecteerde betaalmethode een betaalknop getoond aan je klant.

Omdat je klant dit veld ook ziet in de link die hij krijgt, is het handig om achter Jortt ook je eigen bedrijfsnaam te vermelden: dus 'Jortt | je bedrijfsnaam'.

Kies alleen de betaalmethoden waarvan je verwacht dat je klanten deze ook gaan gebruiken. Bij een overvloed aan betaalmethoden die je klant niet herkent, zal eerder verwarring ontstaan, dan dat je klant de betaalknop gaat gebruiken.

Er worden alleen betaallinks meegestuurd met facturen met een hoger bedrag dan € 1,-.

Per Jortt administratie kun je één Mollie account koppelen. Heb je meerdere handelsnamen dan kun je deze allemaal achter Jortt in de geregistreerde handelsnaam zetten.

Facturen automatisch als betaald gemarkeerd

Bij je facturen stuurt Jortt nu automatisch de betaallinks mee. Wordt de factuur betaald, dan wordt deze direct in Jortt gemarkeerd als betaald.

Factuur betaald met Mollie

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.