Factuur maken met iDEAL-betaallink (Mollie)

Een iDEAL-betaallink bij je factuur

.

Stuur je klant een professionele factuur met betaallink. Je klant ontvangt, per e-mail, een factuur en ziet meteen in de mail een iDEAL-logo met betaallink waarmee je klant direct de factuur kan betalen.

De iDEAL betaallink wordt apart meegestuurd in de e-mail en staat dus niet op je factuur. Je kunt de link dus zelf niet zien bij het versturen van je factuur. Stuur je een kopie naar jezelf dan zie je de iDEAL betaallink in de e-mail.

iDEAL betaallink bij je factuur e-mail
iDEAL betaalknop bij je factuur e-mail

Naast iDEAL kunnen je klanten ook betalen met:

 • Creditcard (Master, Visa, AmEx)
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Bancontact (de 'iDEAL van België')
 • en nog vele andere…

Om een iDEAL-betaallink mee te kunnen sturen, heb je een account nodig bij Mollie. heb je nog geen Mollie account, maak deze dan eerst aan. Koppel het Mollie account vervolgens aan Jortt. Hoe je dit doet lees je in het support-artikel Mollie koppeling met boekhoudprogramma Jortt.

Mollie vraagt bij het aanmelden om het adres van je website. Heb je geen eigen website? Geef hier dan Jortt op en geef bij de opmerkingen aan dat je Mollie wilt gebruiken voor het laten betalen van facturen.

Kosten voor Mollie

.

Het versturen van de betaallink is voor alle Jortt gebruikers gratis. Je betaalt pas voor de link wanneer je klant met de link je factuur betaalt. Gebruikt je klant de betaallink niet, dan betaal je dus ook niets.

Bij een betaald Jortt abonnement betaal je alleen aan Mollie kosten. Je ziet deze kosten staan bij het instellen van de betaalmethoden in Mollie. Heb je een Jortt Starter dan betaal je naast de kosten aan Mollie ook €0,60 ex btw aan Jortt wanneer je klant met de betaallink betaalt.

Instellen welke betaalmethoden je aanbiedt aan je klant

.

Je kunt zelf bepalen welke betaalmethoden je aan je klant laat zien in de factuur e-mail. Dit doe je door een websiteprofiel aan te maken bij Mollie met de handelsnaam Jortt en één of meerdere betaalmethoden aan te zetten.

 1. Log in bij Mollie.
 2. Ga naar Instellingen en dan naar Websiteprofielen.
 3. Geef als Geregistreerde handelsnaam de tekst Jortt op. Dit is een dropdown veld in Mollie, maar deze kun je zelf overschrijven. Jortt kijkt naar het profiel dat begint met de naam Jortt om te zien welke betaalmethoden jij wilt tonen in de factuur e-mail.

  Je kun na Jortt je eigen handelsnaam opgeven, bijvoorbeeld: “Jortt | Bedrijfsnaam B.V.“

  iDEAL contactgegevens bij Mollie
 4. Verder gebruik je je eigen gegevens.
 5. Zet de betaalmethoden ‘aan’ die jij wil aanbieden aan je klant.
  iDEAL aanzetten bij Mollie
 6. Klik op Opslaan.
 7. Bij elke factuur die je nu stuurt wordt nu voor elke geselecteerde betaalmethode een betaallink getoond aan je klant.

Omdat je klant dit veld ook ziet in de betaallink die hij krijgt, is het handig om achter Jortt ook je eigen bedrijfsnaam te vermelden: dus 'Jortt | je bedrijfsnaam'.

Kies alleen de betaalmethoden waarvan je verwacht dat je klanten deze ook gaan gebruiken. Bij een overvloed aan betaalmethoden die je klant niet herkent, zal eerder verwarring ontstaan, dan dat je klant de betaallink gaat gebruiken.

Er worden alleen betaallinks meegestuurd met facturen met een hoger bedrag dan € 1,-.

Per Jortt administratie kun je één Mollie account koppelen. Heb je meerdere handelsnamen dan kun je deze allemaal achter Jortt in de geregistreerde handelsnaam zetten.

Facturen automatisch als betaald gemarkeerd

.

Bij je facturen stuurt Jortt nu automatisch de betaallinks mee. Wordt de factuur betaald, dan wordt deze direct in Jortt gemarkeerd als betaald.

Factuur betaald met Mollie

Mollie in je boekhouding

.

Heb je een betaald abonnement dan wordt er na de koppeling met Mollie een mollierekening toegevoegd bij Geldzaken. De betaling van je klant komt als bijschrijving binnen op de mollierekening. Jortt verwerkt de banktransacties van Mollie automatisch voor je. In het artikel Mollie uitbetalingen verwerken in je boekhouding lees je hoe Jortt dit doet.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.