Factuur maken met iDEAL-betaallink (Mollie)

Een iDEAL-betaallink bij je factuur

.

Stuur je klant een professionele factuur met betaallink. Je klant ontvangt, per e-mail, een factuur en ziet meteen in de mail een iDEAL-logo met betaallink waarmee je klant direct de factuur kan betalen.

De iDEAL betaallink wordt apart meegestuurd in de e-mail en staat dus niet op je factuur. Je kunt de link dus zelf niet zien bij het versturen van je factuur. Stuur je een kopie naar jezelf dan zie je de iDEAL betaallink in de e-mail.

iDEAL betaallink bij je factuur e-mail
iDEAL betaalknop bij je factuur e-mail

Naast iDEAL kunnen je klanten ook betalen met:

 • Creditcard (Master, Visa, AmEx)
 • PayPal
 • Bancontact (de 'iDEAL van België')
 • Klarna
 • en nog vele andere…

Om een iDEAL-betaallink mee te kunnen sturen, heb je een account nodig bij Mollie. heb je nog geen Mollie account, maak deze dan eerst aan. Koppel het Mollie account vervolgens aan Jortt. Hoe je dit doet lees je in het support-artikel Mollie koppeling met boekhoudprogramma Jortt.

Mollie vraagt bij het aanmelden om het adres van je website. Heb je geen eigen website? Geef hier dan Jortt op en geef bij de opmerkingen aan dat je Mollie wilt gebruiken voor het laten betalen van facturen.

Kosten voor Mollie

.

Het versturen van de betaallink is voor alle Jortt gebruikers gratis. Je betaalt pas voor de link wanneer je klant met de link je factuur betaalt. Gebruikt je klant de betaallink niet, dan betaal je dus ook niets.

Bij een betaald Jortt abonnement betaal je alleen aan Mollie kosten. Je ziet deze kosten staan bij het instellen van de betaalmethoden in Mollie. Maak je gebruik van Jortt Starter dan betaal je naast de kosten aan Mollie ook €0,60 exclusief btw aan Jortt wanneer je klant met de betaallink betaalt.

Instellen welke betaalmethoden je aanbiedt aan je klant

.

Je bepaalt zelf met welke betaalmethoden je klant kan betalen. Dit doe je door een websiteprofiel aan te maken bij Mollie met de handelsnaam Jortt en één of meerdere betaalmethoden aan te zetten.

 1. Log in bij Mollie.
 2. Klik linksboven op je Bedrijfsnaam en ga vervolgens naar Organisatie instellingen en dan naar profielen.
 3. Bij contactgegevens geef je als geregistreerde handelsnaam Jortt op. Geef na Jortt je eigen handelsnaam(en) op, bijvoorbeeld: Jortt | Je bedrijf B.V.. Jortt kijkt naar het profiel dat begint met de naam Jortt om te zien welke betaalmethoden jij wilt tonen in de factuur e-mail.
  iDEAL contactgegevens bij Mollie
 4. Verder gebruik je je eigen gegevens.
 5. Zet de betaalmethoden ‘aan’ die jij wil aanbieden aan je klant.
  iDEAL aanzetten bij Mollie
  Mollie toont de prijzen die zij hanteren voor elke betaalmethode. Klik op activeren bij de betaalmethoden die je wilt aanbieden.
 6. Bij elke factuur die je nu stuurt wordt voor elke geselecteerde betaalmethode een betaallink getoond aan je klant.

Kies alleen de betaalmethoden waarvan je verwacht dat je klanten deze ook gaan gebruiken. Bij een overvloed aan betaalmethoden die je klant niet herkent, zal eerder verwarring ontstaan, dan dat je klant de betaallink gaat gebruiken.

Er worden alleen betaallinks meegestuurd met facturen met een hoger bedrag dan € 1,-.

Per Jortt administratie kun je één Mollie account koppelen. Vul je het websiteprofiel in voor de iDEAL betaallink, dan gaat Jortt voor alle facturen die je in Jortt aanmaakt een betaallink meesturen. Heb je meerdere handelsnamen zet deze dan allemaal achter Jortt in de geregistreerde handelsnaam. Zo ziet je klant in de afschrijving van zijn bank aan wie hij betaald heeft.

Mollie betaallimiet

De standaard limiet voor een overboeking of incasso bedraagt € 1.000 per factuur. Zijn jouw factuurbedragen hoger dan € 1.000, dan kun je contact opnemen met Mollie om een limiet in te stellen die past bij je bedrijf.

Facturen automatisch als betaald gemarkeerd

.

Bij je facturen stuurt Jortt nu automatisch een betaallink mee. Wordt de factuur betaald via de betaallink, dan koppelt de Boekhoudbot bij een betaald abonnement de bijschrijving op je Mollie-rekening automatisch aan de juiste factuur. De factuur staat daarmee op betaald. Bij een Jortt Starter wordt de factuur gemarkeerd als betaald.

Factuur betaald met Mollie

Mollie in je boekhouding

.

Heb je een betaald abonnement dan wordt er na de koppeling met Mollie een Mollie rekening toegevoegd bij Geldzaken. De betaling van je klant komt als bijschrijving binnen op de Mollie rekening. Jortt verwerkt de bij- en afschrijvingen van Mollie automatisch voor je. In het artikel Mollie bij-en afschrijvingen verwerken in je boekhouding lees je hoe Jortt dit doet.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.