Facturen voor bedrijven in de zorg

Ben je werkzaam in de zorgsector en verstuur je facturen naar klanten en/of de zorgaanbieders dan moet je factuur aan diverse eisen voldoen. Met Jortt kun je eenvoudig facturen maken die voldoen aan deze eisen.

Factureren in de zorg

Op een zorgfactuur moet vaak het burgerservicenummer (BSN) en de geboortedatum van de klant vermeld worden. Eigenlijk mag je dit nummer helemaal niet opnemen, maar is het noodzakelijk omdat de zorgverzekeraar je anders niet betaalt. Alleen wanneer je een BIG-registratienummer hebt, kun je in Jortt een BSN nummer opnemen bij je klant. Zorg dat je bij Bedrijfsgegevens deze code invult. Bij je klant kun je dan het BSN nummer opgeven dat dan voortaan automatisch op de factuur wordt meegenomen.

Zorg specifieke nummers en codes

Als zorgverlener heb je een Algemeen Gegevensbeheer-code (AGB-code) of een Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg register nummer (BIG-registernummer). Deze nummers en de AGB-praktijkcode kun je invoeren in je bedrijfsgegevens.

 1. Klik op Instellingen rechtsboven.
 2. Klik op Bedrijfsgegevens.
 3. Scroll naar beneden in het nieuwe paneel en vink aan Ik heb een BIG-registratienummer of AGB-zorgverlenerscode.
 4. Nu verschijnen extra tekstvelden waar je het nummer of de code kunt invoeren.
Zorgnummers en codes

BSN klant

Wanneer je je BIG zorgverlenerscode hebt opgegeven bij Bedrijfsgegevens, kun je de BSN van de klant toevoegen.

 1. Klik op Klanten in het linkermenu.
 2. Klik op de betreffende klant en check dat bij Factuurgegevens staat dat de klant een particulier is. Kies Wijzig Factuurgegevens om dit eventueel aan te passen.
 3. Kies nu Wijzig contactgegevens en vul hier het veld BSN evenals de geboortedatum in.

BSN toevoegen aan factuur

Door aan te geven dat je een zorgverlener bent, is er een extra tekstblok bijgekomen in de opmaak van je factuursjabloon. Dit blok kun je gebruiken om het BSN nummer en/ of de geboortedatum van je klant te vermelden. Daarnaast kun je hier eigen extra tekst toevoegen.

 1. Klik op Instellingen rechtsboven.
 2. Scroll naar Factuur en offerte aanpassen.
 3. Klik op Factuur aanpassen.
 4. Klik op Pas je vrije tekst blok factuursjabloon aan.
 5. Klik op Zorgverleners data, deze parameter roept de zorg gegevens op. Je kan zelf nog extra tekst hier toevoegen.
 6. Vanaf nu staan deze gegevens op de factuur.
Tekstblok voor zorgverleners

Facturen maken

Handige tips om je facturen eenvoudig te maken:

 1. Reken je uren, dan kan je gebruikmaken van de aantallen bij de factuurregel. Let op! De aantallen zijn in decimalen en niet in minuten. Wil je 45 minuten rekenen dan voer je 0,75 in (100/60*45). 3 minuten = 0,05 uur. 6 minuten = 0,10 uur etc. Afronden per 3 of 6 minuten is in de meeste branches algemeen geaccepteerd.
 2. Heb je nog aanvullende documenten of afbeeldingen die horen bij de factuur? Dan voeg je die toe bij het versturen per e-mail. Hier kan je bijlagen toevoegen.
 3. Maak je reiskosten? Zet die dan op een aparte factuurregel in Jortt.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.