Facturen voor bedrijven in de zorg

Werk je in de zorg? Maak met Jortt snel en eenvoudig je facturen. Of je nu als zzp’er werkt of een praktijk runt, een factuur aan je klant stuurt of direct aan de zorgaanbieder, met Jortt voldoen je facturen aan alle gestelde eisen.

Factureren in de zorg

.

Naast de gebruikelijke gegevens staan op een zorgfactuur ook je BIG code en eventuele AGB code. Daarnaast moet op een zorgfactuur ook de naam van de patient en de geboortedatum vermeld worden. Een BSN nummer mag niet op een factuur vermeld worden.

De klantinformatie voeg je toe via Klanten:

 1. Klik op Klanten links in het hoofdmenu.
 2. Kies Klant.
 3. Vink aan dat het een particulier betreft.
 4. Geef de gegevens op.
 5. Kies Opslaan.
 6. Klik nu op de Klant.
 7. Klik op Wijzig bij Contactgegevens.
 8. Geef hier de naam van de patient op en de geboortedatum.
 9. Kies Opslaan.

AGB en BIG code

.

Als zorgverlener heb je een Algemeen Gegevensbeheer-code (AGB-code) of een Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg register nummer (BIG-registernummer). Deze nummers en de AGB-praktijkcode voer je in bij je bedrijfsgegevens.

 1. Klik op Instellingen rechtsboven.
 2. Klik op Bedrijfsgegevens.
 3. Scroll naar beneden in het nieuwe paneel en vink aan Ik heb een BIG-registratienummer of AGB-zorgverlenerscode.
 4. Nu verschijnen extra tekstvelden waar je het nummer of de code kunt invoeren.
Zorgnummers en codes

Praktijkinformatie en klantinformatie

.

Door je BIG en/of AGB code op te geven, kun je een extra tekstblok toevoegen in de opmaak van je factuursjabloon. Dit blok laat jouw praktijkinformatie zien en de naam en/of de geboortedatum van je klant. Daarnaast kun je hier eigen extra tekst toevoegen.

 1. Klik op Instellingen rechtsboven.
 2. Scroll naar Factuur en offerte aanpassen.
 3. Klik op Factuur aanpassen.
 4. Klik op Pas je vrije tekst blok factuursjabloon aan.
 5. Zet je cursor in het tekstblok en klik op Zorgverleners data, de zorggegevens komen zo op de factuur. Je kunt zelf nog extra tekst toevoegen door deze in het blok bij tekst te typen.
 6. Vanaf nu staan deze gegevens op de factuur.
Tekstblok voor zorgverleners

Facturen maken

.

Handige tips om je facturen eenvoudig te maken:

 1. Reken je uren, dan kun je gebruik maken van de aantallen bij de factuurregel. Let op! De aantallen zijn in decimalen en niet in minuten. Wil je 45 minuten rekenen dan voer je 0,75 in (100/60*45). 3 minuten = 0,05 uur. 6 minuten = 0,10 uur etc. Afronden per 3 of 6 minuten is in de meeste branches algemeen geaccepteerd.
 2. Je kunt voor elke behandeling die je levert een artikel aanmaken in Jortt. Bij het maken van de factuurregel hoef je dan maar 3 letters in te typen en kiest dan de behandeling uit de pop-up.
 3. Heb je nog aanvullende documenten of afbeeldingen die horen bij de factuur? Dan voeg je die toe bij het versturen per e-mail. Hier kan je bijlagen toevoegen.
 4. Maak je reiskosten? Zet die dan op een aparte factuurregel op je factuur in Jortt.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.