Periodieke factuur maken

Stuur je regelmatig een factuur met een vast bedrag naar een klant of werk je met een abonnement? Stel dan een Periodieke factuur op voor deze klanten. Je geeft eenmalig de gegevens op en stelt in op welke dag, met welke frequentie en hoeveel keer deze factuur gestuurd moet worden. Jortt verstuurt dan je facturen per e-mail zonder dat je daar zelf over hoeft na te denken. Alleen klanten met een Jortt Compleet abonnement kunnen Periodieke facturen maken.

Periodieke factuur aanmaken

Ga via het hoofdmenu naar Facturen en offertes en klik op het tabblad Periodieke facturen en daarna op Periodieke factuur. Het Periodieke factuur paneel opent zich en hierin kun je een nieuwe of bestaande klant toevoegen. Daarna geef je de factuurregels in en kun je eventuele referentie en opmerkingen opgeven. Dit werkt hetzelfde als voor het maken van een gewone factuur.

Vervolgens stel je het Herhaalrecept in. Geef aan wanneer je de eerste Periodieke factuur wil versturen. Wijzig indien nodig je betaaltermijn en geef aan welke leverdatum er op de factuur moet komen te staan. Vervolgens stel je in of je deze factuur per maand, kwartaal of jaar wil versturen en hoe vaak je dat wil doen. Standaard is dit ingesteld op Voor onbepaalde duur.

Periodieke factuur maken

Jortt geeft je een overzicht van wat je hebt ingesteld voordat je op Opslaan klikt.

Periodieke factuur instellen

Je activeert de Periodieke factuur door op Activeer te klikken in het Periodieke factuur paneel. Activeer je je Periodieke factuur nog niet dan wordt hij opgeslagen als concept onder Periodieke facturen.

Een verstuurde Periodieke factuur zie je terug, net als alle andere facturen, in het factuuroverzicht op de pagina Facturen en offertes.

De Periodieke factuur ziet er hetzelfde uit als je gewone factuur. Heb je voor je gewone factuur het uiterlijk aangepast, dan zie je die ook terug bij je Periodieke factuur. Wijzigingen in het ontwerp breng je aan in het Ontwerp je factuur paneel dat onder het Periodieke factuur paneel is geplaatst. Wijzigingen die je hier aanbrengt worden ook gewijzigd in gewone facturen.

Periodieke factuur stoppen of wijzigen

Door op een Periodieke factuur te klikken, kun je in deze factuur wijzigingen aanbrengen. In de eerstvolgende factuur worden de veranderingen meegenomen. Om een Periodieke factuur te verwijderen klik je op het prullenbakje rechtsboven als het Periodieke factuur paneel geopend is of je vinkt de Periodieke factuur aan in het overzicht en klikt daarna op het prullenbakje.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.