Periodieke factuur maken

Stuur je regelmatig een factuur met een vast bedrag naar een klant of werk je met een abonnement? Stel dan een Periodieke factuur op voor deze klanten. Je geeft eenmalig de gegevens op en stelt in op welke dag, met welke frequentie en hoeveel keer deze factuur gestuurd moet worden. Jortt verstuurt dan je facturen per e-mail zonder dat je daar zelf over hoeft na te denken. Alleen klanten met een Jortt ZZP, Jortt MKB of Plus abonnement kunnen Periodieke facturen maken.

Periodieke factuur aanmaken

  1. Ga naar Facturen en offertes links in het hoofdmenu
  2. Klik op het tabblad Periodieke facturen.
  3. Klik op Periodieke factuur. Er wordt een paneel geopend voor een periodieke factuur.
  4. Voeg een nieuwe of bestaande klant toe.
  5. Voer zelf de factuurregels in en kies de btw.
  6. Voer de eventuele referentie en opmerkingen in.

Dit werkt hetzelfde als voor het maken van een gewone factuur.

Vervolgens stel je het Herhaalrecept in.

  1. Geef aan wanneer je de eerste Periodieke factuur wil versturen.
  2. Wijzig indien nodig je betaaltermijn.
  3. Geef aan welke leverdatum er op de factuur moet komen te staan.
  4. Stel in of je deze factuur per maand, kwartaal of jaar wil versturen en hoe vaak je dat wil doen. Standaard is dit ingesteld op Voor onbepaalde duur. Lees hoe je een leverperiode instelt.
Periodieke factuur maken

Jortt geeft je een overzicht van wat je hebt ingesteld voordat je op Opslaan klikt.

Periodieke factuur instellen

Kies je voor een frequentie van een kwartaal of een jaar dan kun je bij Leverperiode direct aangeven over welke maand(en) de omzet verdeeld moet worden.

Leverperiode instellen

Je activeert de Periodieke factuur door op Activeer te klikken in het Periodieke factuur paneel. Activeer je je Periodieke factuur nog niet dan wordt hij opgeslagen als concept onder Periodieke facturen.

Een verstuurde Periodieke factuur zie je terug, net als alle andere facturen, in het factuuroverzicht op de pagina Facturen en offertes en bij de Boekhoudbot onder Ik heb X periodieke facturen voor je verstuurd.

Het herhaalrecept kun je niet meer aanpassen nadat de eerste factuur is verstuurd. Heb je een factuur voor een bepaalde tijd aangemaakt dan stopt deze periodieke factuur vanzelf.

De Periodieke factuur ziet er hetzelfde uit als je gewone factuur. Heb je voor je gewone factuur het uiterlijk aangepast, dan zie je die ook terug bij je Periodieke factuur. Wijzigingen in het ontwerp breng je aan in het Ontwerp je factuur paneel dat onder het Periodieke factuur paneel is geplaatst. Wijzigingen die je hier aanbrengt worden ook gewijzigd in gewone facturen.

Periodieke factuur stoppen of wijzigen

Door op een Periodieke factuur te klikken, kun je in deze factuur wijzigingen aanbrengen. In de eerstvolgende factuur worden de veranderingen meegenomen. Om een Periodieke factuur te verwijderen klik je op het prullenbakje rechtsboven als het Periodieke factuur paneel geopend is of je vinkt de Periodieke factuur aan in het overzicht en klikt daarna op het prullenbakje.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.