Wat is een KvK nummer?

Volgens de Handelsregister Wet moet voor elke onderneming of rechtspersoon een uniek KvK-nummer worden geregistreerd en elke vestiging krijgt daarbij nog een eigen toevoeging aan dit nummer.

Het KvK-nummer bestaat uit 8 cijfers. Elke vestiging van een onderneming staat in het Handelsregister met dit nummer gevolgd door 4 cijfers die de vestiging aanduiden.

Formeel bedrijf

Een KVK-nummer laat zien dat je officieel ingeschreven staat bij de KVK, en je dus formeel een bedrijf hebt.

Hoe krijg je een KVK-nummer?

Een KvK-nummer ontvang je, wanneer je je bedrijf inschrijft in het Handelsregister. Je krijgt dan direct het KvK-nummer. Een paar dagen later ontvang je ook je btw-nummer. Wanneer je je bedrijf inschrijft bij de KvK, moet je bedrijf binnen 8 dagen actief zijn.

KvK nummer vergeten?

Wanneer je je KvK nummer bent vergeten, kun je deze weer opzoeken in het Handelsregister.

Wanneer moet je je KVK-nummer gebruiken?

Het KvK nummer heeft als doel dat bedrijven en particulieren kunnen verifiëren met wie ze zaken doen. Zet je KvK nummer dan ook altijd duidelijk op:

  • zakelijke brieven
  • orders
  • facturen
  • offertes
  • websites
  • zakelijke e-mailberichten

Meerdere activiteiten in je bedrijf

Als eenmanszaak kun je maar een KvK nummer krijgen. Heb je verschillende activiteiten met je onderneming? Dan kun je wel meerdere handelsnamen inschrijven bij de KvK. Bij het toevoegen van activiteiten krijg je géén tweede KVK-nummer.

Beginnen met je boekhouding

Wanneer je begint met boekhouden met Jortt zoekt Jortt automatisch je KvK-nummer voor je op in het Handelsregister. Begin je met boekhouden in Jortt voordat je bent ingeschreven bij de KvK? Dat kan, maar zorg dat je voor het versturen van je eerste factuur wel bent ingeschreven bij de KvK.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.