Dropbox koppeling met boekhoudprogramma Jortt

Dropbox is een (gratis) cloudopslagdienst. Je kunt Jortt koppelen aan je Dropbox-account. Dit heeft verschillende voordelen:

  • Je hebt een lokale én een eigen cloud back-up van al je facturen/bonnen.
  • Je archiveert je facturen, ook als je stopt met Jortt.

De Dropbox koppeling werkt ook met terugwerkende kracht. Zo kun je eenvoudig een back-up maken van je verkoopfacturen en inkoopfacturen/bonnen die aan een boeking hangen.

De Dropbox werkt alleen van Jortt naar Dropbox en niet andersom.

Aanmaken Dropbox account

Je Dropbox account maak je aan via www.dropbox.com. Naast betaalde abonnementen biedt Dropbox ook een gratis abonnement aan, deze staat in de kleine lettertjes onder de betaalde versies maar heeft een beperkte opslagcapaciteit.

Je kunt Dropbox online gebruiken, daarmee wordt alles buiten je eigen computer opgeslagen. Je kunt Dropbox ook downloaden op je computer, waarbij je naast de online back-up direct een back-up op je eigen computer hebt.

Dropbox stuurt je nog een e-mail waarmee ze je e-mailadres verifiëren.

Koppeling Dropbox met Jortt

Maak de koppeling met Jortt:

  1. Ga naar Instellingen rechtsboven.
  2. Ga naar Koppelingen > Dropbox koppeling en klik hierop.
  3. Kies Activeer koppeling met Dropbox.
  4. Kies Toestaan.
Kies toestaan om de dropbox koppeling te maken

In je Dropbox staat nu de map Jortt. De indeling van deze map ligt vast, je kunt deze niet zelf aanpassen. Per jaar wordt er een map aangemaakt met daarin een submap Facturen en Uitgaven. In de map Jouw bedrijf kun je extra mappen aanmaken om ook je overige administratie te bewaren. De Dropbox werkt ook met terugwerkende kracht.

Alleen inkoop facturen/bonnen die aan een boeking gekoppeld zijn, worden in je Dropbox gezet.

Indeling Dropbox mappen

Wanneer je stopt met Jortt blijven alle gegevens opgeslagen in Dropbox. Zo voldoe je aan de 7 jaar bewaarplicht van facturen, Je bent dus altijd vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Koppeling Dropbox uitzetten

Koppeling met Dropbox uitzetten:

  1. Ga naar Instellingen rechtsboven.
  2. Ga naar Koppelingen > Dropbox koppeling en klik hierop.
  3. Kies Stop koppeling met Dropbox.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.