Boekhouden GAAF maken

Het is de eerste zin die we als Jortt opgeschreven hebben.

Voordat we Jortt oprichtte, hadden we een ander bedrijf dat online back-ups voor bedrijven verkocht. Dit was tijdens de opkomst van het internet, toen bedrijven nog voornamelijk lokaal opereerden. We waren een van de grootste zakelijke leveranciers in Europa. Onze financiële afdeling, bestaande uit drie personen, was constant bezig met boekhouden. Elke kwartaal corrigeerde onze accountant de boekhouding en verzorgde de btw-aangifte tegen hoge kosten.

Ondanks dat ik dagelijks de financiën beheerde, vond ik de rapporten van de accountant onbegrijpelijk. Na de verkoop van dit bedrijf in 2013, bleef ik me afvragen waarom boekhouden zo ingewikkeld was. Deze vraag leidde tot de oprichting van Jortt.

Jortt werd ontwikkeld met het idee dat het boekhoudproces eenvoudiger kon. We startten bij het einddoel - de jaarlijkse aangifte - die voor elke ondernemer gelijk is, en vonden een gemeenschappelijk beginpunt in de online bankrekening van elke onderneming. Tussen deze twee punten trokken we een dikke blauwe lijn: Jortt.

Niet gebonden aan de erfenis van het traditionele boekhouden, en niet beperkt door de tradities van boekhouders hebben we het boekhoudproces geoptimaliseerd en met de Boekhoudbot geautomatiseerd. Deze bot doet de boekhouding, voert controles en biedt fiscaal advies. Dit resulteert in een foutloze btw- en jaaraangifte en zorgt ervoor dat ondernemers nooit te veel belasting betalen.

Jortt is opgericht in 2015 en er werken nu 22 mensen. De Boekhoudbot verwerkt en controleert 98.089 boekhoudingen en leert nog steeds bij van elke boeking. Zo wordt de bot steeds slimmer en kan steeds meer taken automatiseren.

Welkom bij Jortt. Wij zorgen ervoor dat boekhouden voor jou leuk wordt. En dat een perfecte boekhouding je niet meer kost dan een paar minuten per maand. Echt waar, vanaf nu ga ook jij 'Boekhouden met een Glimlach!

Hilco de Roo
Mede-oprichter en trotse Jortt'er

Over de vloer bij... Jortt

Een kijkje achter de schermen

Contactgegevens

Jortt BV
Transistorstraat 71C
1322 CK Almere
Nederland

(020) 210 10 11

Factuurgegevens

KvK: 64073319
Btw: NL855510444B01
IBAN: NL10BUNQ 2290 2960 82

24/7 - Vraag het Jortt
Jortt op youtube Jortt op facebook Jortt op linkedin Jortt op twitter

Dreams are universal, opportunities are not.

Ondernemen is het najagen van je dromen. In Nederland is dat een stuk makkelijker dan in andere landen. Daarom ondersteunt Jortt iedere maand weer nieuwe ondernemers in ontwikkelingslanden. Met een microkrediet via Kiva.org. Want ondernemers zijn het fundament van iedere samenleving. De impact van Jortt:

Landen waarin Jortt ondernemers ondersteund

MKB Proof 2023 Boekhoudprogramma

MKB Proof Award

boekhoudbot doet de boekhouding

"Het einde van de menselijke boekhouder... Het platform gaat nog een stap verder door het opstellen van een jaarrekening te automatiseren. Een besparing van al snel € 1.000,-. Jortt is eenvoudiger, sneller én beter dan een boekhouder. Het programma geeft inzicht en zorgt ervoor dat je nooit fiscaal voordeel misloopt. "

2023

MKB Best Choice Boekhoudprogramma

MKB Best Choice Award

boekhoudbot doet de boekhouding

"Met de Boekhoudbot kun je binnen een maand tot 99 procent van je boekhouding automatisch laten verwerken. Dit omvat niet alleen het inboeken van bonnen en het afschrijven van bedrijfsmiddelen, maar ook complexere boekhoudkundige taken zoals de jaarafsluiting en het opstellen van winst-en-verlies rekeningen, de balans en een uitgebreide jaarrekening voor jouw onderneming."

2022

MKB Proof Boekhoudprogramma

MKB Proof Award

boekhoudbot doet de boekhouding

"Voor veel ondernemers is boekhouden een bron van frustratie. Gelukkig zijn computers van Jortt in staat dit op een effectievere en snellere manier te doen. Dankzij de innovatieve functies van Jortt is het duidelijk: de noodzaak voor menselijke boekhouders verdwijnt."

2022

ZZP - MKB Best Choice Boekhoudprogramma

MKB Proof Award

MKBproof award Jortt

"Boekhoudprogramma Jortt maakt haar visie werkelijkheid: Boekhouden is niet bedoeld voor mensen, computers doen het beter. Door alle functies samen te voegen, wordt bijna het gehele boekhoudproces geautomatiseerd, waardoor fouten vermeden worden en altijd optimaal gebruik gemaakt wordt van fiscale regels. Kortom, sneller, goedkoper en vooral beter dan een menselijke boekhouder."

2021

FD Analyse

Ontwikkelingen - 2021 - Facility Management

boekhouden fd analyse

"Als je begint met het Waarom van het boekhouden en niet met de Hoe, ga je heel anders een boekhoudprogramma bouwen. Begin dan ook nog eens bij het eindpunt in je ontwerp, gebruik de allernieuwste techniek en dan heet boekhouden voortaan Jortt’en."

2021

Best Choice boekhoudsoftware

MKB-proof - 2020 - Award special

100% MKB proof

"Dankzij de verregaande automatisering loopt Jortt minimaal 5 jaar voor op de traditionele boekhoudsoftware. Jortt is daarmee een serieuze vervanger voor de menselijke boekhouder."

2020

MKB Best Choice: Software

WINMAG Pro - 2019 - Award special

9.2 score WINMAG Pro

"Met Jortt hebben ondernemers slechts 7 minuten per week nodig om de boekhouding bij te werken. Het programma werd getest en werd opvallend gevonden door zijn eenvoudige interface en geautomatiseerde boekhouder. Jortt is een verademing voor ondernemers."

2019

Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen

De NOAB heeft de visie van Jortt uitgebreid beschreven in het vakblad Activa

9.2 score WINMAG Pro

'Het einde van de boekhouder' beschrijft de visie van Jortt over de toekomst van de rol van de boekhouder. Jortt's visie is gericht op het vervangen van de boekhouder door automatisering. Met Jortt kun je snel, betaalbaar en effectiever boekhouden dan met een menselijke boekhouder. Het programma maakt gebruik van geavanceerde technologie en automatiseert veel voorkomende boekhoudtaken. Op deze manier zal de toekomst van de boekhouding volgens Jortt voornamelijk geautomatiseerd zijn.

2019

WINMAG Pro Editor's Choice 9.2

WINMAG Pro heeft Jortt uitgebreid getest

9.2 score WINMAG Pro

"Jortt's doel is om het boekhouden volledig te digitaliseren en te automatiseren. Het programma streeft naar een geautomatiseerd proces waarbij banktransacties aan de voorkant ingelezen worden en de jaarrekening aan de achterkant wordt gegenereerd zonder menselijke tussenkomst. Het programma is toegankelijk via een webapplicatie en wordt gehost in de cloud, op drie locaties tegelijkertijd om een maximale beschikbaarheid en uptime van 99,9% te garanderen. Je gegevens zijn altijd beschikbaar via de browser, of via een smartphone of PC. "

2019

MKB Proof

Jortt is ‘100% approved’ door de redacties van WINMAG Pro en Baaz.

MKB Proof

"Met Jortt behalen ondernemers een tweevoudig voordeel. Ten eerste besparen ze veel tijd en ten tweede is het bijna onmogelijk om fouten te maken. Jortt werkt comfortabel door gebruik te maken van de bij- en afschrijvingen van je zakelijke bankrekening. Kortom, Jortt laat je Boekhouden met een Glimlach!"

2018

WINMAG Pro Editor's Choice 9.1

WINMAG Pro heeft Jortt uitgebreid getest

9.1 score WINMAG Pro

"Wij begrijpen waarom ondernemend Nederland enthousiast is over Jortt. Het programma wint belangrijke prijzen en wordt zelfs door velen hoog aangeslagen. Dit maakt de slogan van het bedrijf, "Boekhouden met een Glimlach!", meer dan waar. Jortt is er in geslaagd om zowel het boekhouden als de boekhouder te automatiseren."

2018

Winnaar Computable Awards

ICT-leverancier van het Jaar 2017 voor het MKB

Computable award winnaar 2017

"Het onderscheidende vermogen van het product en de leverancier waren de belangrijkste beoordelingscriteria van de jury. De realtime bankkoppeling met bunq, het zelflerend vermogen en de verregaande robotisering waardoor boekingen achter de schermen automatisch worden verwerkt gaven dan ook de doorslag bij de jury."

2017

Project Versterking Administratieve Ketens

Om te zorgen dat ondernemers hun administratie zelf goed kunnen verwerken, heeft de Belastingdienst het programma Versterking Administratieve Ketens (VAK) opgezet. Jortt werkt samen met de Belastingdienst in dit project. Zodat de belastingaangifte net zo eenvoudig wordt als de boekhouden met Jortt.

Jortt werkt samen met de Belastingdienst