PERS

Boekhoudprogramma Jortt introduceert meest geavanceerde automatische incassosysteem

Automatisch incasseren nu eindelijk geautomatiseerd

automatisch-incasseren

Almere - Januari. Jortt, het boekhoudprogramma dat ondernemers laat boekhouden met een Glimlach!, introduceert het meest geavanceerde automatische incassoproces van Nederland. Automatisch incasseren is een extra dienst boven op het boekhoudprogramma Jortt ZZP en Jortt MKB. Hiermee maakt Jortt automatisch incasseren nu voor alle ondernemers toegankelijk. Ondernemers hebben met Jortt geen complexe overeenkomsten met hun bank nodig. Daarnaast is het automatische incassoproces volledig geautomatiseerd. Van het verkrijgen van een e-mandate, tot en met het uitvoeren van de incasso. Zelfs een tweede of een derde incassopoging gebeurt automatisch, zonder ook maar een menselijke handeling.

Geavanceerde techniek doet het werk

Het grote verschil tussen de traditionele automatische incassomethode en de Jortt methode is dat traditionele automatische incasso’s in bulk worden verwerkt en er in Jortt een een-op-een relatie is tussen de factuur en de incasso. Zo kan per factuur worden gecontroleerd of de automatische incasso is geslaagd en facturen als betaald worden gemarkeerd. Mocht een automatische incasso niet lukken dan start Jortt een paar dagen later zelf een tweede of een derde poging op. Lukt de incasso dan nog niet, dan ontvangt de klant een betaalverzoek met een iDEAL link. Dit geavanceerde automatische incassoproces staat in schril contrast met het traditionele automatische incassoproces, waarbij alle stappen handmatig moeten worden uitgevoerd en meestal eindigen in een boekhoudkundig drama.

SEPA machtiging met een druk op de knop

Een ander lastig onderdeel van het automatische incassoproces is het verkrijgen en administreren van de verplichte incassomachtiging. Ook dit proces heeft Jortt volledig geautomatiseerd. Met een druk op de knop verstuurt Jortt een incassomachtiging (de SEPA machtiging) naar de klant. Deze kan zich legitimeren door € 0,01 over te maken. Hiermee wordt tegelijkertijd de identiteit, de bevoegdheid en het rekeningnummer gecontroleerd. De incassomachtiging wordt digitaal opgeslagen en kan dus nooit meer kwijtraken.

Samen met Mollie

Het meest geavanceerde automatische incassoproces is mogelijk door een samenwerking tussen Jortt en payment service provider Mollie. Jortt verwerkt alle betalingen en kosten van Mollie volledig automatisch. Er ontstaat dus geen extra werk voor ondernemers wanneer ze automatisch willen incasseren. Daarnaast hebben ondernemers geen contract met hun bank nodig. Automatisch incasseren kan dus van voor tot achter binnen een dag geregeld zijn.

Over Jortt:

Sinds 2015 bouwt Jortt aan de nieuwe manier van boekhouden. Speciaal gemaakt voor ondernemers, waar innovatie en automatisering de overhand hebben. Hierdoor kunnen ondernemers zelf, online de complete boekhouding voeren. Beter, goedkoper en in minder tijd dan wanneer een boekhouder dit voor ze zou doen. Complexe boekhoudkundige zaken zoals de btw-aangifte, het opstellen van de winst-en-verliesrekening, het opstellen van de jaarrekening en het doen van de jaarafsluiting zijn volledig geautomatiseerd in Jortt. Mede hierdoor heeft Jortt de Computable Award 'Beste ICT-leverancier voor het MKB' gewonnen. Voor meer informatie over Jortt, ga naar www.jortt.nl.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.