PERS

Boekhoudprogramma Jortt introduceert de automatische KvK jaarrekening

Kostbaar handwerk van de boekhouder is verleden tijd

Jortt Inbox

Boekhoudprogramma Jortt - het innovatieve boekhoudprogramma voor ondernemers - levert als eerste boekhoudprogramma een automatisch gegenereerd KvK jaarrapport. Sinds dit jaar moet het jaarrapport digitaal worden aangeleverd en de KvK heeft daarvoor een standaard gemaakt. En wat standaard is, kan Jortt automatiseren. Een automatisch jaarrapport heeft voor ondernemers veel voordelen. Natuurlijk bespaart het zomaar € 500 tot € 1500 per jaar in vergelijking met een jaarrapport dat handmatig door een boekhouder is gemaakt. Daarnaast kan de ondernemer op ieder moment een tussentijdse rapportage uitdraaien voor bijvoorbeeld een financieringsaanvraag bij de bank. Als laatste, laat het automatisch gegenereerde rapport in kerncijfers zien hoe het met een onderneming gaat en hoeft een vaak veel te wollig geschreven boekwerk niet te worden doorgenomen.

Hilco de Roo, medeoprichter van Jortt over het automatische rapport: “Er wordt vaak negatief gesproken over de overheid, maar de laatste tijd zien wij dat ze voor ondernemers ook goed bezig zijn. Er wordt steeds meer gestandaardiseerd en de marges waaraan je moet voldoen zijn duidelijk omschreven. Dat maakt het voor innovatieve bedrijven makkelijker om grote groepen ondernemers geautomatiseerd te voorzien van iets specifieks zoals een jaarrekening. Het kostbare handwerk van de boekhouder is daarmee in één klap overbodig. Sterker nog, een automatisch gegenereerd rapport is kwalitatief beter dan een handmatig rapport. Allereerst sluit deze voor 100% aan op de boekhouding, kan je eenvoudig terugvinden waar de getallen vandaan komen en lever je precies aan wat de KvK van je verwacht.”

Over Jortt

Jortt is een intuïtief boekhoudprogramma gemaakt voor ondernemers. Dankzij de unieke boekhoudmethode 'Ondernemer Gericht Boekhouden' kunnen ondernemers zelf eenvoudig de boekhouding voeren. Door enkel de bankmutaties in te lezen en daar facturen aan te koppelen wordt de boekhouding verder geheel automatisch gedaan. Van btw aangifte, winst-en-verliesrekening, balans en nu dus ook de jaarrekening.

Jortt is geschikt voor bedrijven in de categorie 'Klein en Micro'. Oftewel, van zzp'er tot eenmanszaak, vof, maatschap en bv tot een omzet van € 12 miljoen per jaar.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.