PERS

Traditioneel boekhoudprogramma niet geschikt voor zzp’ers

Zzp boekhouding kan en mag veel eenvoudiger

boekhoudprogramma btw-aangifte

Jortt - innovator in online factureren en online boekhouden - biedt nu een oplossing voor de grote stroom van 'nieuwe ondernemers'. Onder deze nieuwe ondernemers wordt de grote groep ondernemers verstaan die niet altijd als droom heeft gehad een onderneming te beginnen, maar het door omstandigheden zijn geworden. Denk bijvoorbeeld aan de pakketbezorger die gisteren in loondienst was en vandaag zzp'er is. Maar ook bouwvakkers, zorgverleners, specialisten in de ICT of mensen die het 9 tot 5 leven zat zijn en hun droom gaan najagen.

Er is een enorme stroom van deze 'nieuwe ondernemers'. Waarbij het grote verschil met de 'oude ondernemers' is dat ze een vakopleiding hebben en geen ondernemersopleiding. Toch moeten al deze ondernemers voldoen aan dezelfde regelgeving. En dat is best lastig. Want veel van de 'nieuwe ondernemers' zien zichzelf helemaal niet als ondernemer, maar als zelfstandige. De administratie is dan ook een onaangename last voor deze groep.

Het bedrijf Jortt heeft als eerste in de markt het boekhouden opnieuw uitgevonden. Met deze groep 'nieuwe ondernemers' in gedachten. Wat moeten zij nu echt bijhouden voor de Belastingdienst en de KvK? Dat valt eigenlijk best wel mee. En hoe wil deze groep boekhouden? Traditioneel boekhouden is complex. Bedragen moeten twee maal geboekt worden, links en rechts op de balans. Maar dat is tegenwoordig nergens meer voor nodig.

Voor veel zzp'ers is het bankafschrift de enige 'waarheid'. Deze kan je eenvoudig inlezen in Jortt. De verkoopfacturen maak je in Jortt en worden dus automatisch geboekt, de inkoopfacturen worden automatisch geboekt tegen het bankafschrift. Hooguit nog een label toevoegen om er een kostenkenmerk aan te geven. Zo simpel kan het zijn. En het resultaat? Een kloppende btw-aangifte met een minimale inspanning.

Jortt is dus anders dan alle andere boekhoudprogramma's. Er is niet gedaan aan symptoombestrijding, maar echt gekeken waar het probleem zit en hoe je dat voor ondernemers kunt oplossen. Het is ontworpen voor de zzp'er en niet voor boekhouders. De nadruk ligt dus op een eenvoudig proces en zo veel mogelijk automatisering.

Jortt online boekhoudprogramma is een maand gratis en meer informatie staat op de website: ZZP Online Boekhoudprogramma.

Over Jortt

Jortt biedt ondernemers een unieke methode waarmee zij eenvoudig, snel en efficiënt hun administratie kunnen verwerken. Compleet financieel inzicht, in begrijpelijke taal. Gemaakt door ondernemers, voor ondernemers. Meer informatie over Jortt vind je op de website: ZZP Online Boekhoudprogramma.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.