PERS

De grootste revolutie in het boekhouden sinds 1495.

De andere kijk op boekhouden

Online Boekhouden Revolutie

Online boekhoudprogramma Jortt introduceert de nieuwe boekhoudmethode Jortt - Ondernemer Gericht Boekhouden™ en rekent daarmee af met de traditionele boekhoudmethode. Het is een compleet nieuwe kijk op het boekhouden. Waarbij is onderzocht hoe ondernemers van nu werken en waarbij de allernieuwste technieken zijn toegepast. Het resultaat: een compleet nieuwe boekhoudmethode. Het is eenvoudiger, sneller en het geeft vooral meer inzicht in de daadwerkelijke situatie van een bedrijf.

Wat wij nu kennen als boekhouden, het 'dubbel boekhouden' of het 'balans boekhouden' is in 1495 ontworpen door de Italiaanse monnik Luca Pacioli. Hij heeft het hele systeem van de balans, dagboeken en grootboeken opgezet. Het stamt dus uit de tijd dat boekhouden werd gedaan met een ganzenveer. Een prima methode voor die tijd. Door alle bedragen links en rechts te boeken en regelmatig de som onder aan de streep te controleren, kon je eenvoudig vaststellen of er fouten waren gemaakt.

Natuurlijk gebruiken we allang geen ganzenveer meer voor de boekhouding. Computers hebben deze taak overgenomen. Toch is de onderliggende methode die wordt gebruikt nooit aangepast. Computers boeken het bedrag dat je links invoert nu automatisch weg aan de rechterkant. Een mooie tijdsbesparing, maar het haalt de basis van de dubbel boekhoudmethode onderuit. Onder aan de streep klopt de som nu altijd. Ook al wordt er fout op fout gemaakt met het boeken. En met nieuwe innovaties, zoals online bankieren, heeft dubbel boekhouden nooit rekening gehouden. Eigenlijk doen alle traditionele (online) boekhoudpakketten alleen aan symptoombestrijding. Er worden continu pleisters geplakt op de bestaande methode, maar het échte probleem wordt niet aangepakt: het traditionele boekhouden past niet meer bij de ondernemer van vandaag.

Het bedrijf Jortt heeft daar nu een oplossing voor. Jortt heeft gekeken hoe de ondernemer van vandaag zijn boekhouding doet of graag wil doen. Dat heeft Jortt afgezet tegen de eisen van de Belastingdienst en de KvK. Deze eisen zijn opvallend genoeg een stuk lichter dan veel ondernemers denken, of de accountants ondernemers willen doen denken. Vanaf een leeg scherm heeft Jortt samen met de ondernemers een methode ontwikkeld waarmee de ondernemer van vandaag kan werken. Gewoon, met gezond verstand en zonder boekhoudkundige achtergrond. Van de eerste online factuur tot de btw-aangifte. Alles is in het online boekhoudprogramma Jortt ZZP en Jortt MKB opnieuw ontworpen. Het is zo gemaakt dat het systeem je intuïtief door alles heen leidt.

Jortt noemt deze nieuwe boekhoudmethode Jortt - Ondernemer Gericht Boekhouden™. Iedereen kan het. Gewoon, omdat het werkt zoals je verwacht dat het werkt. Omdat Jortt de technieken van nu gebruikt voor de ondernemers van nu.

Jortt maakt het zinvol verder te kijken dan de traditionele boekhoudsystemen. En zoals Jortt aangeeft: “Jortt - Ondernemer Gericht Boekhouden™ is de grootste revolutie in het boekhouden sinds 1495”.

Online boekhoudprogramma Jortt ZZP kost € 17,50 en Jortt MKB kost € 22,50 per maand en is de eerste maand gratis. Zie voor meer informatie: www.jortt.nl.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.