PERS

Robot heeft de rol van boekhouder overgenomen

Boekhouder vervangen door robot

jaarrekening automatisch maken

Boekhoudprogramma Jortt heeft de boekhouder gerobotiseerd. In de nieuwste release van Jortt zit ‘de Boekhoudbot’. ‘De Boekhoudbot’ is een slimme computer die zorgt dat de boekhouding zonder menselijke handelingen wordt verwerkt. Oftewel: de gerobotiseerde boekhouder. Deze robot kan nu autonoom gemiddeld 50% van alle boekingen verwerken. Omdat ‘de Boekhoudbot’ ook de btw-berekening maakt, het jaar afsluit en de jaarrekening opstelt, is een gemiddelde boekhouding met Jortt voor minimaal 80% volledig gerobotiseerd.

De Boekhoudbot

Boekhoudprogramma Jortt heeft ervoor gekozen de automatische boekhoudfuncties te ‘vermenselijken’ in de vorm van ‘de Boekhoudbot’. Dit maakt de stap naar volledige robotisering beter te bevatten voor gebruikers. Hilco de Roo, directeur van Jortt: “We maken met Jortt erg grote stappen om de boekhouding volledig te automatiseren. De nieuwe functie ‘de Boekhoudbot’ maakt onze gebruikers vertrouwd met deze automatisering. Zij kunnen hierdoor precies zien wat ‘de Boekhoudbot’ heeft gedaan. Veel gebruikers controleren de handelingen van ‘de Boekhoudbot’ de eerste keer, daarna vertrouwen ze het. Voor de goede orde: achter ‘de Boekhoudbot’ zit echt niets menselijks meer. Daarom is hij sneller, goedkoper en beter dan mensen kunnen zijn.”

Bureau of Labor Statistics

In 2016 heeft een groot onderzoek* aangetoond dat het werk van een boekhouder binnen 10 jaar voor 98% is gerobotiseerd. ‘De Boekhoudbot’ is dan ook de invulling van die voorspelling. De Roo hierover: “In de volgende versie van Jortt zullen we het gerobotiseerde deel naar 99% brengen. En dat gaat echt niet lang meer duren.”

Over Jortt

Sinds 2015 bouwt Jortt aan de nieuwe manier van boekhouden. Speciaal gemaakt voor ondernemers, waar innovatie en automatisering de overhand hebben. Hierdoor kunnen ondernemers zelf, online de complete boekhouding voeren. Beter, goedkoper en in minder tijd dan wanneer een boekhouder dit voor ze zou doen. Complexe boekhoudkundige zaken zoals de btw-aangifte, het opstellen van de winst-en-verliesrekening, het opstellen van de jaarrekening en het doen van de jaarafsluiting zijn volledig geautomatiseerd in Jortt. Mede hierdoor heeft Jortt de Computable Award 'Beste ICT-leverancier voor het MKB' gewonnen. Voor meer informatie over Jortt, ga naar www.jortt.nl.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.