Topkeuze

Plus

Just sit back & relax

Compleet

Online boekhoudprogramma

Gratis

Factuur- en offerteprogramma

Prijzen per maand, exclusief btw. Onbeperkt aantal boekingen en facturen. Inclusief persoonlijk support en 100% tevredenheidsgarantie. 30 dagen GRATIS proberen is zonder risico. Je wordt niet automatisch omgezet naar een betaald abonnement. Jortt is per maand opzegbaar. Zo simpel is het.

Gebruikerstevredenheid: 4.8/5
met 1.552 reviews

scroll
award winner Jortt

"Dankzij de verregaande automatisering loopt Jortt minimaal 5 jaar voor op de traditionele boekhoudsoftware. Jortt is daarmee een serieuze vervanger voor de menselijke boekhouder."
Redactie MKB-Proof

award winner Jortt computable awars

"Het onderscheidende vermogen van het product en de leverancier, de realtime bankkoppeling, het zelflerend vermogen en de verregaande robotisering gaven de doorslag bij de jury."
Jury Computable Awards


Veelgestelde vragen

Wat levert Jortt mij op?

Het belangrijkste wat wij je bieden is dat jij als ondernemer je administratie zelf onder controle hebt, met een minimum aan inspanning. Hierdoor heb je een actueel inzicht in je financiële situatie en sta je nooit meer voor verrassingen. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor je boekhouding, dus kun je de boekhouding ook maar beter zelf in de hand hebben. Dat maakt je een betere ondernemer.

Wat krijg ik bij Jortt?

Jortt Compleet vervangt een (online) boekhoudprogramma met een boekhoudbot. Jortt is een complete oplossing waarmee je zelf eenvoudig de administratie bij kunt houden. Van het maken van je eerste offerte, het maken van facturen tot en met het berekenen van de btw-aangifte, het maken van de winst-en-verliesrekening, de balans, de (KvK) jaarrekening en zelfs de inkomstenbelasting of vpb-aangifte.

Wat zijn 400 standaard regels (Compleet)?

Boekingen die voor iedereen gelijk zijn, boekt Jortt met de standaard regels. Denk hierbij aan alle grote nationale bedrijven, zoals KPN, Ziggo, Esso, OfficeCenter, Mollie etc. Daarnaast boekt Jortt ook zelf de grote internationale bedrijven zoals Google, Facebook en Fiverr. Ook belastingen en verzekeringen worden met de standaard regels automatisch voor je geboekt.

Wat zijn 30 eigen regels (Plus)?

Boekingen die voor jouw bedrijf specifiek zijn kun je automatiseren met eigen regels. Denk hierbij aan de voor jou specifieke leveranciers, zoals de kantoorspecialist van de regio, de leverancier waar jij inkoopt, het restaurant waar je jouw klanten mee naar toe neemt etc. Alle bedrijven kunnen met de 30 eigen regels tot 99% van de boekingen automatiseren.

Is Jortt Gratis echt gratis?

Ja. Het factuurprogramma en offerteprogramma voor het maken, beheren en het versturen van facturen en offertes is gratis. Zonder limiet. We zetten geen reclame van ons op de door jou verstuurde facturen. Waarom? Een bedrijf moet eerst facturen sturen om rendabel te worden. Heb je genoeg facturen verstuurd? Dan is je administratie waarschijnlijk toe aan wat ordening. Daarvoor hebben wij Jortt Compleet en Plus, waarmee het beheren van je complete administratie makkelijk is.

Hoe zit het met de IB en VPB aangifte?

In Jortt zit geavanceerde software die het rapport inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting voor je maakt. Voordat Jortt dit rapport opstelt, zal Jortt eerst je boekhouding over het hele jaar controleren. De gegevens zijn eenvoudig over te nemen op de aangifte pagina van de Belastingdienst. Hiermee doe je eenvoudig zelf de jaarlijkse aangifte.

100% tevredenheidgarantie?

Jortt wil alleen tevreden klanten, jij toch ook? De eerste maand kun je alle functies van Jortt Plus gratis proberen. Daarna werken we met een maandelijks opzegbaar abonnement. Voldoen we niet aan je verwachting of ben je om een andere reden niet tevreden? Dan kun je altijd stoppen met Jortt. Als je ons aangeeft waarom je ontevreden bent, crediteren we zelfs de laatst gefactureerde periode.

Online boekhouden?

Jortt is een online boekhoudprogramma. Je hoeft dus niets te installeren en hebt overal en altijd toegang tot je gegevens. Uiteraard zorgt Jortt dat alle data veilig staat opgeslagen, er continu een backup wordt gemaakt en zijn alle servers redundant uitgevoerd, zodat de applicatie altijd beschikbaar is. Je hoeft geen software te installeren en er zijn geen eisen aan de hardware. Er zijn dus ook geen verborgen of extra kosten.

Jortt niet op de vergelijkingssites?

Er zijn steeds meer boekhoudprogramma vergelijkingssites. Dit zijn allemaal commerciële pagina’s. De hoogste bieder staat bovenaan, niet het beste programma. Daarnaast wordt er vergeleken volgens de ‘traditionele boekhoudmethode’. Jortt werkt anders. Hoe moet je Spotify met een Walkman vergelijken? De enorme groei van Jortt komt dan ook niet door een gekochte fictieve ranking, maar uit mond tot mond aanbevelingen. Daar zijn we dankbaar voor en bovenal erg trots op.

Voor wie is Jortt geschikt?

Jortt is geschikt voor ondernemers. Ondernemers van eenmanszaken, vof's, maatschappen en bv's. Jortt is geschikt voor alle branches (dus ook voor btw vrijgestelde branches, zoals de gezondheidszorg). Verder kun je Jortt prima gebruiken voor stichtingen en kleine verenigingen.

Vanuit juridisch oogpunt is er een limiet: een omzet tot € 12 miljoen per jaar of tot € 6 miljoen bezittingen of tot 50 werknemers. Je hebt met Jortt dus nog wat ruimte om te groeien 🚀🚀🚀

Wat als ik wil stoppen?

Wanneer Jortt niet meer bij je past, kun je op ieder moment weer stoppen. Er is geen minimale contractperiode. Je kunt altijd een auditfile downloaden. Dit is een complete kopie van alle boekingen in je boekhouding. Deze voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.

Wat is het beste moment om te beginnen?

Met Jortt kun je op ieder moment beginnen. Hoe eerder je start, hoe meer voordeel en hoe eerder je het gemak ervaart. Het beste moment om te beginnen met Jortt is dus: Nu!

Jortt levert je veel op

Rust, regelmaat en goed koopmansgebruik

Jortt verwerkt iedere dag de bij- en afschrijvingen. Zo is je boekhouding altijd bij. Volgens alle regels. Je weet altijd hoeveel belasting je moet betalen.

Bespaar dagen tijd

Jortt zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan je administratie. Zelf met Jortt werken is zelfs efficiënter dan je boekhouding volledig uitbesteden.

Betere ondernemer

Jortt zorgt ervoor dat je je cijfers begrijpt. Zelfs de baas bent. Dit inzicht helpt je betere beslissingen te nemen. En dat maakt je een betere ondernemer.

Gratis uitproberen
61.422 ondernemers vertrouwen op JorttVergelijk de Jortt abonnementen

Gratis

0,00

Compleet

22,50

Plus

34,50
Facturen en offertes maken en versturen per e-mail of post

Je bepaalt zelf of je de facturen en offertes per e-mail of per post verstuurt.

Overzichtelijk dashboard

In één overzicht weten wat je omzet, kosten, nog te ontvangen bedragen en de te betalen btw is. Meer heb je eigenlijk niet nodig.

Maak Pakbon voor geleverde goederen

Een handige pakbon voor jou en je klant om een bestelling te controleren.

Gebruik eigen logo of briefpapier

Je klanten herkennen je factuur en offerte meteen.

Overzicht of facturen betaald of verlopen zijn

Zo weet je hoeveel geld je nog kunt verwachten van je klanten.

Overzicht of offertes verlopen, geaccepteerd of afgewezen zijn

Zo weet je waar nog werk te doen is.

Verstuur herinnering bij te late betaling facturen

Met één druk op de knop verstuur je alle herinneringen. Je herinneringen zijn netjes gerangschikt op het aantal herinneringen die je al hebt gestuurd.

Omzetten offerte naar factuur

Gaat je klant akkoord met je offerte? Gefeliciteerd. De offerte zet je met één druk op de knop om naar een factuur. Eventueel met meer- of minderwerk.

Klantbeheer

Alle informatie over je klanten handig bij elkaar. Van de NAW-gegevens, een memoveld tot en met de snelste route naar je klant.

Artikelen database

Verkoop je vaak hetzelfde? Zet je artikelen dan in de artikelen database. Zo maak je nooit meer fouten op de factuur.

Laat je klanten betalen met iDEAL en QR-code

Gemiddeld 8 dagen sneller betaald krijgen? Dat kan door een iDEAL betaallink mee te sturen. Of je klanten betalen gemakkelijker dankzij de QR-code op de factuur.

Ook UBL-factuur meegestuurd

Door het inlezen van de UBL-factuur kunnen je zakelijke klanten makkelijker je facturen verwerken.

Compleet boekhoudprogramma voor eenmanszaak (zzp), bv, vof, maatschap, vereniging etc.

Boekhoudprogramma Jortt is geschikt voor ieder bedrijf met een omzet tot € 12 miljoen.

Automatisch boekhouden door ingebouwde boekhoudbot

De boekhoudbot doet automatisch en foutloos de boekhouding voor jou. Standaard kan Jortt al meer dan 40% van je boekhouding automatisch doen. De rest kun je de boekhoudbot leren voor een volledig geautomatiseerde boekhouding.

Automatisch bankgegevens inlezen

Van iedere Nederlandse zakelijke rekening lezen we de bankgegevens in. Deze verwerken we automatisch of maken er boekingsvoorstellen voor.

Realtime bankkoppeling bunq

Een betaling van de bunq bank is binnen een paar seconden in je boekhouding verwerkt. Zo ben je altijd bij.

Periodieke facturen

Iedere maand, ieder kwartaal of ieder jaar automatisch facturen versturen. Dat scheelt een hoop werk.

Mollie integratie voor webwinkel of iDEAL-betalingen

Koppeling met Mollie. Sneller je geld en grotendeels geautomatiseerd. Hoe eenvoudig wil je de verkoopboekhouding hebben?

KvK adressenbestand integratie voor realtime adresinformatie.

Selecteer het bedrijf en Jortt voert zelf de adresgegevens en het KvK nummer in.

Meerdere handelsnamen

Verstuur facturen voor meerdere handelsnamen met ieder een eigen logo en of factuuropmaak.

1 bedrijfsnaam +3 handelsnamen onbeperkt
Jortt iPhone en Android app

Onderweg gelijk je bonnen boeken, dan raak je ze ook nooit meer kwijt.

Automatisch afschrijven van bezittingen

Bedrijfsmiddelen voer je één keer in en worden voor de hele periode automatisch in je boekhouding verwerkt (Afschrijf-module).

Geavanceerde boekhoudfuncties

Transitorisch? Intracommunautaire verwerving? Obligo boekingen? Geen probleem! Zelfs als je niet eens weet wat het is. Jij geeft aan wat er is gebeurd, Jortt verwerkt het voor je op de juiste manier.

Kas, PayPal, cadeaubonnen en creditcard bijhouden

Welke betaalmethoden je ook gebruikt of aanneemt, je kunt ze allemaal in Jortt verwerken.

Inbox voor bewaren inkoopfacturen en bonnetjes

Oftewel, de ouderwetse schoenendoos maar dan digitaal. Dus nooit meer zoeken naar je bonnen.

Btw-aangifte berekenen en versturen

Je btw-aangifte klopt altijd. Zelfs als je over afgesloten perioden wijzigingen maakt. Jij geeft aan wat er is gebeurd, Jortt verwerkt het voor je. Het versturen van de btw-aangifte naar de Belastingdienst gaat met een druk op de knop.

ICP aangifte berekenen

Lever je goederen of diensten aan bedrijven in andere EU-landen? Dan moet je naast de btw-aangifte ook een ICP aangifte doen. Jortt maakt voor jou een ICP rapport die je één op één kan overnemen bij de Belastingdienst.

Realtime Winst-en-verliesrekening en Balans

Omdat alleen realtime informatie nuttig is, is alles wat je doet en ziet in Jortt realtime. Dus ook je rapporten.

Jaarrekening en KvK-jaarrekening

Met een druk op de knop stelt Jortt de jaarrekening automatisch voor je op. Behalve de verplichte inhoud van een jaarrekening, dus de winst-en-verliesrekening en de balans, bevat de Jortt jaarrekening een uitgebreid verslag over het afgelopen jaar. Zo staan de belangrijkste KPI’s, vergelijkingen met voorgaande perioden, grondslagen en de onderbouwingen begrijpelijk voor iedereen beschreven. Ook de KvK-jaarrekening maak je voortaan zelf. Volledig volgens de regelgeving van de KvK en, tot een omzet van € 12 miljoen, mag je deze zelf deponeren. Daar heb je geen accountant meer voor nodig. Dat scheelt je zomaar € 500 tot € 1.500 per jaar.

Realtime jaarafsluiting

Er zijn boeken vol geschreven over hoe je een jaarafsluiting doet. Maar daar vallen we je niet mee lastig. Jortt doet de jaarafsluiting automatisch voor je.

Rapport inkomstenbelasting en rapport vennootschapsbelasting

Jortt maakt het rapport voor je waarmee je zelf de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting kunt doen.

Belastingdienst Auditfile export

Met de Auditfile kun je bij controle de Belastingdienst een kopie van je boekhouding geven.

Open API

Koppel Jortt met de API aan je favoriete programma.

Boekhoudbot Plus

De Boekhoudbot kan al meer dan 400 bij- en afschrijvingen herkennen en voor je inboeken. Hiermee wordt al meer dan 50% voor je gedaan. Met de boekhoudpot Plus kun je tot 30 eigen regels aanmaken. Daarmee automatiseer je de boekhouding tot wel 99%.

1 regel 30 regels
Gratis Scan en Herken

Uitlezen van bonnen en facturen die binnengekomen zijn via de Inbox of scanapp.

Automatisch incasseren bij je klanten

Een volledig geautomatiseerd verkoopproces met automatische incasso. Vanaf het vragen om een incassomandaat tot en met het incasseren en het op betaald zetten van de facturen.

Geavanceerden rapporten

Rapporten die je geavanceerd inzicht geven om je bedrijf goed te managen.
- Cashflow
- Periodieke omzet

Labels (projecten, kostenplaatsen, kostendragers)

Het ultieme inzicht voor ondernemers. Rapporteer zoals jij dat wilt. Labels koppelt het fiscale aspect los van het inzicht voor de ondernemer.

Meerdere gebruikers

Je gebruikt Jortt samen met je compagnon, een adviseur, je partner of met wie je maar wilt. Wel zo veilig met ieder een eigen wachtwoord en jij bepaalt wie wat mag doen.

inclusief 3 inclusief 5 onbeperkt
Voldoet aan eisen van de Belastingdienst

Met Jortt voldoet je boekhouding aan alle eisen van de Belastingdienst.

Zonder reclame

Er zijn al genoeg prikkels die je afleiden van het boekhouden.

Persoonlijk e-mail en telefonisch support

Omdat jij ook niet alles kunt weten, helpen we je graag wanneer dat nodig is.

Geen Glimlach? Geld terug garantie

Ga je niet boekhouden met een Glimlach!? Dan krijg je je geld terug. Gegarandeerd.

n.v.t. 90 dagen 90 dagen

ZZP - MKB Best Choice Boekhoudprogramma

MKB Proof Award

MKBproof award Jortt

"Alles bij elkaar maakt Boekhoudprogramma Jortt haar visie waar: Boekhouden is geen mensenwerk, computers zijn daar veel beter in. Alle functies samen zorgen ervoor dat nagenoeg de complete boekhouding geautomatiseerd wordt, je geen fouten kunt maken en dat je altijd optimaal gebruik maakt van de fiscale regels. Oftewel sneller, goedkoper en vooral beter dan een menselijke boekhouder dat kan."

2021

FD Analyse

Ontwikkelingen - 2021 - Facility Management

boekhouden fd analyse

"Als je begint met het Waarom van het boekhouden en niet met de Hoe, ga je heel anders een boekhoudprogramma bouwen. Begin dan ook nog eens bij het eindpunt in je ontwerp, gebruik de allernieuwste techniek en dan heet boekhouden voortaan Jortt’en."

2021

Best Choice boekhoudsoftware

MKB-proof - 2020 - Award special

100% MKB proof

"Dankzij de verregaande automatisering loopt Jortt minimaal 5 jaar voor op de traditionele boekhoudsoftware. Jortt is daarmee een serieuze vervanger voor de menselijke boekhouder."

2020

MKB Best Choice: Software

WINMAG Pro - 2019 - Award special

9.2 score WINMAG Pro

"Een gebruiker van Jortt heeft in gemiddeld 7 minuten per week de complete boekhouding bijgewerkt. Wij testten het boekhoudprogramma, dat gelijk opvalt met zijn gemakkelijke interface en een ingebouwde geautomatiseerde boekhouder. Een programma dat duidelijk een verademing is voor ondernemers."

2019

Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen

De NOAB heeft de visie van Jortt uitgebreid beschreven in het vakblad Activa

9.2 score WINMAG Pro

'Het einde van de boekhouder' beschrijft de visie van Jortt over het de rol van de boekhouder in de komende jaren. Waarbij de automatisering van de boekhouder zorgt dat de boekhouding sneller, goedkoper en vooral beter wordt.

2019

WINMAG Pro Editor's Choice 9.2

WINMAG Pro heeft Jortt uitgebreid getest

9.2 score WINMAG Pro

"Het boekhouden volledig te automatiseren’, luidt Jortt’s missie. Het programma ambieert een systeem te zijn waarin banktransacties aan de voorkant worden ingelezen, waarna de jaarrekening er aan de achterkant uitkomt - zonder menselijke handeling, maar gedaan door een geautomatiseerde boekhouder. Deze unieke werkwijze maakt boekhouden met Jortt kinderlijk eenvoudig."

2019

MKB Proof

Jortt is ‘100% approved’ door de redacties van WINMAG Pro en Baaz.

MKB Proof

"Ondernemers slaan met Jortt twee vliegen in één klap. Eén: het bespaart ze bakken met tijd, twee: fouten maken is vrijwel onmogelijk. Jortt werkt heel gerieflijk vanuit de bij- en afschrijvingen van je zakelijke bankrekening. Kortom, Jortt laat je boekhouden met een glimlach!"

2018

WINMAG Pro Editor's Choice 9.1

WINMAG Pro heeft Jortt uitgebreid getest

9.1 score WINMAG Pro

"Wij snappen wel dat ondernemend Nederland blij wordt van Jortt, dat het programma belangrijke prijzen wint en zelfs door menigeen de hemel in wordt geprezen. Zij maken de slogan van het bedrijf, ‘Boekhouden met een Glimlach!’ meer dan waar. Het is Jortt gelukt het boekhouden en zelfs de boekhouder te automatiseren."

2018

Winnaar Computable Awards

ICT-leverancier van het Jaar 2017 voor het MKB

Computable award winnaar 2017

"Het onderscheidende vermogen van het product en de leverancier waren de belangrijkste beoordelingscriteria van de jury. De realtime bankkoppeling met bunq, het zelflerend vermogen en de verregaande robotisering waardoor boekingen achter de schermen automatisch worden verwerkt gaven dan ook de doorslag bij de jury."

2017