Geavanceerde boekhouding

Jortt zit vol met geavanceerde boekhoudfuncties. Boekingen die zelfs de duurste traditionele boekhoudsystemen niet automatisch kunnen verwerken, verwerkt Jortt helemaal automatisch voor je. En al klinken de geavanceerde functies vaak ingewikkeld, je kunt het echt allemaal zelf. Je maakt zelf één eenvoudige boeking en Jortt bepaalt achter de schermen welke regels hiervoor gelden en hoe dit voor je geboekt moet worden. Je boekingen worden zo altijd direct en op de juiste wijze verwerkt in je btw-berekening, winst-en-verliesrekening, balans, jaarrekening en jaarafsluiting. Daar hoef je zelf dus geen boekhoudkundige kennis voor te hebben.

Transitorische posten

Heb je een factuur ontvangen die betrekking heeft op een lange periode, bijvoorbeeld de huur voor een kwartaal of de jaarcontributie voor een branchevereniging? Dan geef je in je boeking de begin- en einddatum aan van deze kosten en Jortt verdeelt de kosten gelijk over die periode. Ook als deze periode over een boekjaar heen loopt.

Overlopende activa en passiva

Heb je kosten of opbrengsten waarbij de factuurdatum anders is dan de leverdatum? Je geeft enkel je factuurdatum en leverdatum op in Jortt en Jortt verwerkt deze boeking automatisch voor je. Ook als deze periode over een boekjaar heen loopt.

Privé en rekening-courant verhoudingen

Jortt houdt voor je bij wat de privé of rekening-courant verhoudingen zijn binnen je bedrijf. En dat natuurlijk per vennoot. Zo weet iedereen waar hij/zij recht op heeft.

Intracommunautaire verwerving

In Jortt verwerk je eenvoudig je buitenlandse facturen. Google-, Twitter-, AliExpress- en Facebookfacturen? Ze worden allemaal eenvoudig en volgens de regels van de Belastingdienst verwerkt in je boekhouding (en al je andere buitenlandse facturen natuurlijk ook).

Afschrijven op activa

Op je bedrijfsmiddelen moet je afschrijven. In Jortt geef je één keer aan dat je op een aankoop wilt afschrijven. Jortt berekent de afschrijving en verwerkt deze automatisch voor je in je boekhouding.

Realtime jaarafsluiting

Een unieke functie die alleen in Jortt zit. Jortt verwerkt je jaarafsluiting voor je, zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen. Het overhevelen van je winst of verlies, het terugbrengen van je privéopnamen, afschrijvingen verwerken, openstaande facturen van klanten en leveranciers verwerken? Je hoeft er zelf helemaal niets voor te doen, Jortt zorgt ervoor dat na iedere boeking je jaarafsluiting al klaar is.

KvK jaarrekening

Als bv moet je ieder jaar een jaarrekening deponeren bij de KvK. Jortt genereert deze jaarrekening automatisch voor je. En één die precies voldoet aan de eisen van de KvK. Zo deponeer je zelf, zonder kosten, in enkele minuten je jaarrekening bij de KvK. Heb je geen bv? Wist je dat een jaarrekening voor een eenmanszaak of vof niets meer is dan je winst-en-verliesrekening en je balans? En uiteraard worden deze ook automatisch door Jortt voor je gemaakt.