Wat is Loonheffingskorting?

Heffingskortingen zijn kortingen op de belastingen die je moet betalen. Dit betekent dat je minder belasting hoeft te betalen. Als je in loondienst werkt, houdt jouw werkgever rekening met de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Deze kortingen staan bekend als de loonheffingskorting. Hierdoor betaal je minder loonheffing en krijg je een hoger nettoloon uitbetaald.

Maak je de loonstroken met Jortt? Dan kan de Loonheffingskorting automatisch worden toegepast voor de salarisadministratie.

Hoe werkt de loonheffingskorting?

Wanneer je aan het werk bent, heb je recht op belastingkortingen. Je kunt deze kortingen aanvragen bij jouw werkgever of uitkeringsinstantie. Dit zorgt ervoor dat er minder belasting wordt ingehouden, waardoor je meer netto-inkomen ontvangt. Je kunt dit aangeven op het formulier 'Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen (studenten- en scholierenregeling)'. Meestal ontvang je dit formulier van jouw werkgever, maar je kunt het ook downloaden.

Meerdere werkgevers?

Als je bij meerdere werkgevers tegelijkertijd werkt of als je naast een uitkering een baan hebt, dien je de loonheffingskorting bij slechts één werkgever aan te vragen. Als je deze korting bij elke werkgever aanvraagt, loop je het risico om achteraf belasting te moeten terugbetalen.

Werk je gedurende een jaar voor verschillende werkgevers na elkaar? Dan kun je bij elke nieuwe werkgever de loonheffingskorting aanvragen.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.