Belastingen betaald als zzp

Wanneer je zzp'er bent of belastingen betaalt als eigenaar van een eenmanszaak of vof, gelden de volgende regels.

Inkomstenbelastingen voor een zzp'er

Is de inkomstenbelasting betaald van de zakelijke rekening? Dan boek je deze afschrijving als Balans > Mijn privé opname/storting. De inkomstenbelasting is geen zakelijke kosten voor een zzp'er.

Voorlopige aanslag inkomstenbelastingen voor een zzp'er

Is de voorlopige aanslag inkomstenbelasting betaald van de zakelijke rekening? Dan boek je deze afschrijving als Balans > Mijn privé opname/storting. De voorlopige aanslag inkomstenbelasting is geen zakelijke kosten voor een zzp'er.

Inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet voor een zzp'er

Zijn de premies die je betaalt voor de Zorgverzekeringswet betaald van de zakelijke rekening? Dan boek je deze afschrijving als Balans > Mijn privé opname/storting. De Zvw is geen zakelijke kosten voor een zzp'er.

Ziektekostenverzekering voor een zzp'er

Zijn de premies die je betaalt voor een ziektekostenverzekering betaald van de zakelijke rekening? Dan boek je deze afschrijving als Balans > Mijn privé opname/storting. De ziektekostenverzekering is geen zakelijke kosten. Je verzekert jezelf, niet je bedrijf.

AOV voor een zzp'er

Is de premie die je betaalt voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) betaald van de zakelijke rekening? Dan boek je deze afschrijving als Balans > Mijn privé opname/storting. De AOV is geen zakelijke kosten. Je verzekert jezelf, niet je bedrijf.

Broodfonds voor een zzp'er

Is de premie die je betaalt voor een Broodfonds betaald van de zakelijke rekening? Dan boek je deze afschrijving als Balans > Mijn privé opname/storting. Het Broodfonds zijn geen zakelijke kosten. Je verzekert jezelf, niet je bedrijf.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.