Banktransacties snoozen voor altijd?

Je kunt een bij- of afschrijving niet voor altijd snoozen. Deze is onderdeel van je administratie en moet altijd ingeboekt worden.

Wanneer deze transacties geen zakelijke kosten of opbrengsten zijn, maak dan een boeking op Balans | Mijn privé opname/storting (voor een eenmanszaak) of Balans | Mijn rekening-courant (voor een bv).

Bij- of afschrijvingen verwijderen uit de boekhouding

Het is niet mogelijk om individuele bij- of afschrijvingen uit je boekhouding te verwijderen in Jortt, om de volgende redenen:

  • Balans integriteit: Als je bij- of afschrijvingen zou verwijderen, zou de som van beginsaldo + alle bij- en afschrijvingen = eindsaldo niet meer kloppen.
  • Belastingcontrole: Bij elke inkomstenbelasting- of vennootschapsbelastingaangifte wordt de som van je bij- en afschrijvingen gecontroleerd voor elke bankrekening, elk jaar.
  • Wettelijke vereisten: Het is wettelijk niet toegestaan om bij- of afschrijvingen te verwijderen uit je boekhouding.
  • Aangifte problemen: Het is niet mogelijk je inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting aangifte in te voeren wanneer er bij- of afschrijvingen ontbreken.

Boekingen Snoozen

Je kunt een boeking niet snoozen. Als een boeking geen onderdeel uit moet maken van je boekhouding, dan kun je deze verwijderen.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.