Problemen met het versturen van de btw-aangifte

In juli 2024 zijn er meerdere storingen gemeld door de Belastingdienst. Er is sprake van een verstoring binnen de btw-systemen van de Belastingdienst, waardoor het kan voorkomen dat wij geen statusresponseberichten ontvangen voor diverse berichtstromen, of dat deze met aanzienlijke vertraging binnenkomen (tot 24 uur).

Zolang Jortt geen bevestiging heeft ontvangen, zal de spinner in Jortt zichtbaar blijven. Je kunt het scherm sluiten of iets anders gaan doen. Jortt zal doorgaan tot de bevestiging is ontvangen.

Normaal gesproken zou het proces van het indienen van de btw-aangifte via Jortt vrij snel moeten zijn. Het kan voorkomen dat het indienen van de aangifte lang duurt. De spinner blijft dan draaien in Jortt.

Wanneer het versturen van de btw-aangifte lang duurt, is dit geen storing. Als er wel een storing is, krijg je hiervan een expliciete melding met een storingscode.

Btw-aangifte versturen en bevestigen

De Belastingdienst gebruikt echter twee verschillende systemen om de btw-aangifte te verwerken. Hoewel het indienen van de aangifte meestal snel gebeurt, en je vaak al snel een bevestiging via e-mail van de Belastingdienst ontvangt, kan het ontvangen van de bevestiging in Jortt lang duren. Dit ligt aan de Belastingdienst.

Drukke periodes bij de Belastingdienst

Lang wachten voor het indienen van de btw-aangifte komt vooral voor wanneer de aangifte wordt gedaan in de eerste of de laatste week van de aangifteperiode, aangezien het dan erg druk is bij de Belastingdienst.

In extreme gevallen kan het versturen van de btw-aangifte meer dan twee uur duren.

Wat kun je doen?

Je kunt het scherm sluiten en iets anders gaan doen; Jortt ziet de bevestiging automatisch zodra deze beschikbaar is.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.