Heb ik eHerkenning nodig voor Jortt?

Wat is eHerkenning?

Met eHerkenning kunt je als ondernemer veilig inloggen bij de Belastingdienst en de Douane. Het is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor ondernemers.

Wanneer hebt je eHerkenning nodig?

eHerkenning is sinds 2022 de standaard inlog voor bedrijven, die geen eenmanszaak zijn. Je hebt eHerkenning nodig als je wilt inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk voor bijvoorbeeld de btw-aangifte, aangifte loonheffingen of vennootschapsbelasting. Dit portaal is de opvolger van het oude portaal voor ondernemers.

heb ik eherkenning nodig

Doe je de btw-aangifte via Jortt? Daar heb je geen eHerkenning nodig. Doe je ook aangifte ICP en EU-éénloketsysteem? Dan heb je wel eHerkenning nodig.

Heb je meerdere bedrijven? Dan heb je per bedrijf eHerkenning nodig.

Wanneer heb je geen eHerkenning nodig?

Heb je een eenmanszaak of ben je zzp'er? Dan kun je inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk, op Mijn Belastingdienst en op Mijn Douane met DigiD. Je hebt dan geen eHerkenning nodig.

Welke eHerkenning heb ik nodig?

Voor alle aangiften heb je eHerkenning level 3 (EH3) nodig.

Waar kan ik eHerkenning aanvragen?

eHerkenning kun je via een paar leveranciers aanvragen. eHerkenning kost geld, ongeveeer € 40 per jaar. Klik op het overzicht eHerkenningleveranciers om je aanvraag te beginnen.

Het proces van aanvraag duurt al snel twee weken. We verwachten in het eerste kwartaal een vertraging door de vele nieuwe aanvragen, waardoor een aanvraag tot vier weken kan duren. Begin hier du op tijd mee.

Het niet (op tijd) hebben van eHerkenning is geen geldige reden voor de Belastingdienst om de aangifte te laat in te dienen.

Meer weten over eHerkenning?

Ga naar de eHerkenning site van de Belastingdienst.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.