'Selectie inboeken' bij- en afschrijvingen

Wanneer je in Jortt meerdere bij- en afschrijvingen selecteert en vervolgens op "Selectie inboeken" drukt, gebeurt het volgende:

  1. Conceptboeking: Van alle geselecteerde transacties wordt in één keer een conceptboeking gemaakt.
  2. Locatie in Jortt: Deze conceptboekingen komen te staan onder 'Nog te doen -> Conceptboekingen'.
  3. Automatische Categorisatie: Jortt geeft per bij- en afschrijving aan waar deze waarschijnlijk op geboekt moeten worden, gebaseerd op instellingen van eerdere boekingen met een gelijke tegenrekening. Hierbij worden de categorie en de btw-instellingen van eerdere boekingen overgenomen.
  4. Bulk Aanpassingen: Je kunt bij de Conceptboekingen de boekingen selecteren en in bulk aanpassen, zoals de categorie en het btw-percentage.
  5. Accorderen van Boekingen:Wanneer de Conceptboekingen correct zijn ingesteld, kun je deze accorderen. Pas na deze goedkeuring worden de boekingen officieel meegenomen in de boekhouding.
  6. De boekingen bij 'Selectie inboeken' in Jortt worden gemaakt op basis van eerdere boekingen. Als er geen eerdere boekingen zijn gemaakt, dan boekt Jortt negatieve bedragen op Kosten en positieve bedragen op Opbrengstenb>.

    Belangrijk: Controleer deze conceptboeking goed voordat je deze accordeert. Dit zorgt ervoor dat je financiële administratie correct en nauwkeurig blijft.

    Hoe vaker je deze functie gebruikt, hoe nauwkeuriger deze wordt.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.