Voldoet een Jortt boekhouding aan de wetgeving?

Ja, met Jortt voldoet je boekhouding aan de wetgeving. Sterker nog, met Jortt voldoet je boekhouding meer aan de wetgeving dan wanneer je een traditioneel boekhoudprogramma gebruikt. Dat heeft te maken met de twee pijlers waarop Jortt is gebouwd.

Start with the end in mind

De eerste pijler is de filosofie ‘Start with the end in mind’. En ‘the end’ is voor iedere ondernemer de aangifte bij de Belastingdienst voor of de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting.

Jortt is dus ontworpen met het Burgerlijk Wetboek, boek 2, Titel 9 als basis, gecombineerd met de uitleg op de website van de Belastingdienst. Oftewel, waar moet een boekhouding nu echt aan voldoen.

Ook de ‘start’ is voor iedere ondernemer gelijk: Wat er op je bankrekening is gebeurd, is de enige echte waarheid. En met deze twee piketpaaltjes is Jortt van scratch af aan gebouwd: Hoe kom je van het beginpunt (je bankrekening) zo efficiënt mogelijk naar het eindpunt (de belastingaangifte).

Onmogelijk maken van fouten

En dat resulteert in een waterdicht systeem waarbij vanaf de eerste factuur, via de btw-aangiften, de winst-en-verliesrekening, de balans, de jaarrekening tot en met je aangifte IB of VPB je boekhouding klopt en voldoet aan de wetgeving. In Jortt is alles gericht op het voorkomen (onmogelijk maken van het maken) van fouten.

En dat is de reden dat de Jortt werkwijze afwijkt van de traditionele boekhoudsystemen. Deze traditionele boekhoudsystemen gebruiken de boekhoudmethode die is ontworpen in 1495 op basis van de toenmalige wetenschap en techniek. Daarom is deze methode (nog steeds) erg foutgevoelig. Bij deze traditionele boekhoudsystemen is dan ook alles gericht op het achteraf controleren van fouten. Vooral omdat deze fouten erg gemakkelijk gemaakt kunnen worden. Dat is de reden dat boekhouders graag data uit boekhoudsystemen willen exporteren om deze in Excel te controleren. Een, op zijn minst, opmerkelijke methode in deze tijd.

Boekhoudprogramma voor de ondernemer

Goed, met Jortt voldoet je boekhouding dus aan de wetgeving. Maar de boekhouding doe je vooral voor jezelf (echt waar). Een ondernemer die zijn cijfers op orde heeft en begrijpt, maakt betere keuzes voor het bedrijf. De tweede pijler waarop Jortt is gebouwd, is ‘de ondernemer’. En ook dat is uniek, want alle traditionele boekhoudsystemen zijn gebouwd voor… ‘de boekhouder’.

En daar zit het verschil tussen Jortt en de traditionele boekhoudsystemen. Want niet iedere ondernemer is goed in boekhouden. Maar iedere ondernemer kan uitleggen wat er op de bankrekening is gebeurd. En dat is dus wat je doet in Jortt. Uitleggen wat er op je bankrekening is gebeurd. In bewoording die iedere ondernemer begrijpt. Zelfs de woorden debet en credit zul je niet tegenkomen in Jortt. En daar heeft Jortt de meest geavanceerde techniek aan toegevoegd. Waardoor al heel veel (en steeds meer) boekhouding is geautomatiseerd en de overige handelingen vaak niet meer dan een paar klikken werk is.

Waterdicht boekhoudsysteem

Het resultaat is een waterdicht boekhoudsysteem waarmee iedere ondernemer zelf de boekhouding kan doen. Met een minimum aan inspanning. Die voldoet aan de wetgeving en naadloos aansluit op de belastingaangiften én voldoet aan de eisen van de ondernemer van vandaag en morgen.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.