Wat zijn de Potentiële reserves op de balans?

Op de balans staat een post Potentiële reserves. Dit is de enige post waarop je niet kunt doorklikken. Dat heeft een reden. Potentiële reserves in Jortt is het beginsaldo van je bankrekening(en) die je hebt ingelezen met MT940 bestanden.

Dus wanneer je op 31 december je eerste MT940 bestand inleest en je hebt dan een saldo van € 10.000, dan zijn je potentiële reserves in Jortt € 10.000. Waarom? Dit geld was er op het moment dat je begon, het maakt dus onderdeel uit van je eigen vermogen. De potentiële reserves blijven altijd in Jortt staan. Je kunt ze dus niet zelf veranderen of aanpassen.

Controle bankbestanden

De potentiële reserves kun je gebruiken om te controleren of je alle bij- en afschrijvingen van je bank in Jortt hebt staan. Wanneer je potentiële reserves in een periode veranderen, mis je bij- of afschrijvingen van je bank in die periode. Je moet dan de ontbrekende bij- en afschrijvingen uploaden in Jortt.

Waarom heeft Jortt de post potentiële reserves?

Jortt is een geautomatiseerd boekhoudsysteem. Om de boekhouding voor je te automatiseren en waterdicht te maken heeft boekhoudprogramma Jortt deze post nodig.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.