Fiscale winstberekening inkomstenbelasting

Controle winstberekening

.

De Belastingdienst controleert of het Saldo winstberekening gelijk is aan de Winstberekening volgens Winst-en-verliesrekening. Wanneer hier een verschil in zit dan krijg je een waarschuwing.

aangifte inkomstenbelasting Fiscalewinstberekening melding niet gelijk

Groot verschil in de winstberekening

Is er een groot verschil in de fiscale winstberekening bij de Belastingdienst? Dan zijn de bedragen niet goed overgenomen van het rapport Aangifte inkomstenbelasting van Jortt of is er een fout gemaakt in de boekhouding. Ga naar de IB-aangifte probleemoplossers om dit te verhelpen.

Klein verschil in de winstberekening

Een klein verschil (€ 5,- of minder) wordt veroorzaakt door afrondingsverschillen. Jortt rekent in twee cijfers achter de komma en de Belastingdienst vraagt afgeronde bedragen.

Dit los je op door te kijken wat het verschil is tussen de Winstberekening en de Winstberekening volgens Winst-en-verliesrekening (in bovenstaand voorbeeld € 1,-). Deze kun je corrigeren door het bedrag van de Privéonttrekkingen aan te passen. In dit voorbeeld verhoog je het bedrag met € 1,-.

Laat de controle winstberekening opnieuw uitvoeren en je krijgt geen foutmelding meer.

Klaar? Print dan de Jaarrekening.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.