Zoeken in Jortt met de vindbalk

Niet zoeken, maar vinden

Helemaal bovenaan in Jortt staat onze vindbalk. Door hier een bedrag, een naam of bijvoorbeeld een boekingsnummer in te typen, vind je snel wat je zoekt. Vaak is drie letters of cijfers ingeven al genoeg. Jortt gaat dan jouw hele administratie door, op zoek naar het ingegeven woord, naam of bedrag.

Snel naar een boeking of factuur

.

Wanneer je het zoekwoord of bedrag invoert geeft Jortt de de zoekresultaten weer voor boekingen, banktransacties en facturen. Klik op wat je zoekt om dat te openen. Ben je op zoek naar een factuur van € 211,- dan type je in de vindbalk 211 en krijg je de onderstaande resultaten. Jortt vindt in ons voorbeeld maar één factuur voor dat bedrag. Staan er meerdere facturen dan is het slim naar de datum te kijken om zo de juiste te vinden.

Zoekresultaten

Specifiek zoeken naar een boeking of factuur

.

Heb je al veel in Jortt staan, dan kunnen de resultaten van de vindbalk beperkt weergegeven worden. Ook kan het zijn dat er gewoon heel veel boekingen zijn.

Teveel zoekresultaten

Je kunt je zoekopdracht verfijnen door of naar Boekingen , Facturen en offertes en Klanten te gaan en te klikken op het vergrootglas. Of je zet voor de zoekterm bijvoorbeeld “Boekingen: zoekterm”. Op deze manier zoek je alleen in de boekingen naar het zoekwoord of bedrag.

Deze zoekfilters kun je gebruiken:

 • Klanten: zoekterm
 • Boekingen: zoekterm
 • Facturen: zoekterm
 • Offertes: zoekterm
Teveel zoekresultaten

Dubbele boekingen opsporen

.

Een boeking blijft maar staan in Nog te doen , maar is al betaald. Met de vindbalk kun je snel opsporen wat er aan de hand is. In onderstaande voorbeeld staat bij Betaal de nog te betalen boekingen nog een boeking open van € 32,15.

Nog te betalen boekingen
Openstaande boeking

Voer het geldbedrag in de vindbalk.

Dubbel geboekt

In dit geval is er een boeking gemaakt van de afschrijving (boeking 44) én een boeking gemaakt van de bon (boeking 33) waar nog geen betaling aan zit. Je kunt maar één keer je geld uitgeven, vandaar dat één van de twee boekingen in Nog te doen blijft staan omdat deze geen betalingsmethode heeft.

Verwijder de boeking die gekoppeld is aan het geldbedrag (boeking 44) en koppel de afschrijving aan de juiste boeking:

 1. Open de boeking door erop te klikken.
 2. Klik op Verwijder boeking.
 3. De afschrijving komt nu weer bij Nog te doen te staan.
 4. Ga naar Nog te doen links in het hoofdmenu.
 5. Selecteer bij Boek de bij- en afschrijvingen de juiste rekening.
 6. Klik op de Afschrijving.
 7. Klik in de boeking bij Mogelijke koppelingen op x boekingen.
 8. En kies de juiste Boeking (Boeking 33).

Het is het gemakkelijkste om de boeking zonder bon te verwijderen. De boeking met bon koppel je vervolgens aan de banktransactie. Heb je de boeking met bon verwijderd, dan wordt de bon weer teruggezet in de Inbox.

Betaling van een factuur vinden

.

Blijft er een factuur op niet betaald staan en weet je zeker dat je klant betaald heeft? Type dan het bedrag van de factuur in de vindbalk. Jortt laat je nu alles zien met dit bedrag. Laat Jortt je een boeking zien voor het bedrag van de factuur, dan is de kans groot dat je een Opbrengsten boeking hebt gemaakt van de bijschrijving.

Verwijder de boeking die gekoppeld is aan de bijschrijving en koppel de bijschrijving aan de factuur:

 1. Open de boeking door erop te klikken.
 2. Klik op Verwijder boeking.
 3. De bijschrijving komt nu weer bij Nog te doen te staan.
 4. Ga naar Nog te doen links in het hoofdmenu.
 5. Selecteer bij Boek de bij- en afschrijvingen de juiste rekening.
 6. Klik op de Bijschrijving.
 7. Klik in de boeking bij Mogelijke koppelingen op x facturen.
 8. En kies de juiste Factuur.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.