Uitstel vennootschapsbelasting 2022 aanvragen

Uitstel vennootschapsbelasting aanvragen

Uitstel vennootschapsbelasting kan je heel eenvoudig zelf aanvragen. Als je dit niet doet en je boekjaar is gelijk aan het kalenderjaar, dan moet je de aangifte voor 1 juni 2022 indienen. Hebt je een gebroken boekjaar? Doe dan aangifte binnen 5 maanden na het einde van je boekjaar.

Als ondernemer heb je soms wat meer tijd nodig om de administratie van je onderneming af te ronden. Dat kan ook gelden voor je inkomstenbelasting, die natuurlijk weer van de resultaten van je onderneming afhangt.

Uitstel vpb aanvragen

  1. Ga naar de website van de Belastingdienst en klik op Inloggen. Klik op Voor ondernemers en dan Naar mijn Belastingdienst Zakelijk.
  2. Log in bij de Belastingdienst met eHerkenning.
  3. Ga naar het vennootschapsbelasting-scherm en selecteer links in het menu Vennootschapsbelasting 2020.
  4. Klik onder aan het vennootschapsbelasting-scherm op de link Uitstel vennootschapsbelasting 2020 aanvragen.
  5. Het vennootschapsbelasting-scherm van de Belastingdienst
  6. Je komt nu in het uitstel aanvragen scherm. Zet onderaan de pagina een vinkje bij Ik vraag uitstel aan tot 1 november 2022 voor de aangifte vennootschapsbelasting 2020.
  7. Vinkje bij Ik vraag uitstel aan
  8. Je komt nu in het Overzicht-scherm. Klik onder aan de pagina op de knop Opslaan en naar ondertekenen.
  9. Uitstel vennootschapsbelasting ondertekenen
  10. Het uitstel vennootschapsbelasting is nu ingediend!

Voorkom een boete

Wanneer je geen uitstel aanvraagt en na 1 juni je aangifte aanlevert, dan kan je een boete krijgen van de Belastingdienst. Zoals je hebt gelezen, is het aanvragen van uitstel zo geregeld.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.