Uitstel vennootschapsbelasting 2018 aanvragen

Uitstel vennootschapsbelasting 2017 aanvragen

Uitstel vennootschapsbelasting kan je heel eenvoudig zelf aanvragen. Als je dit niet doet en je boekjaar is gelijk aan het kalenderjaar, dan moet je de aangifte voor 1 juni van het volgende kalenderjaar indienen. Hebt je een gebroken boekjaar? Doe dan aangifte binnen 5 maanden na het einde van je boekjaar.

Als ondernemer heb je soms wat meer tijd nodig om de administratie van je onderneming af te ronden. Dat kan ook gelden voor je inkomstenbelasting, die natuurlijk weer van de resultaten van je onderneming afhangt.

Uitstel vpb aanvragen

Log in het beveiligde deel van de Belastingdienst in. Kies in het linkermenu: Overige formulieren > Uitstel aangifte vennootschapsbelasting.

Het uitstelformulier vennootschapsbelasting van de Belastingdienst
Het uitstelformulier vennootschapsbelasting

Hierna hoef je alleen een vinkje te zetten en digitaal te onderteken. Het is allemaal een fluitje van een cent. Heb je een boekjaar dat gelijk is aan het kalenderjaar? Dan krijg je uitstel tot 1 november.

Voorkom een boete

Wanneer je geen uitstel aanvraagt en na 1 juni je aangifte aanlevert, dan kan je een boete krijgen van de Belastingdienst. Zoals je hebt gelezen, is het aanvragen van uitstel zo geregeld.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.