Vennootschapsbelasting Willekeurige afschrijvingen

Als bv mag je willekeurig afschrijven op milieu-investeringen (Vamil). Dit betekent dat je meer dan de standaard afschrijving (20%) afschrijft. In de praktijk wordt vaak het hele bedrijfsmiddel in één keer willekeurig afgeschreven. Dit kan voordelig zijn omdat hierdoor je winst lager uitkomt en je daardoor minder vennootschapsbelasting betaalt. Lees hoe je willekeurig afschrijven aanmaakt in boekhoudprogramma Jortt.

Hebt u in dit boekjaar willekeurig afgeschreven op bedrijfsmiddelen in Nederland?

.

Aan het begin van de aangifte vennootschapsbelasting moet je bij Belastingplichtige opgeven of je willekeurig afschrijven hebt gedaan:

vpb vraag willekeurige afschrijvingen

Wanneer er willekeurige afschrijvingen geweest zijn, laat Jortt zien welke dat zijn. Is er niet willekeurig afgeschreven dan wordt dit in Jortt weergegeven:

boekhoudprogramma geen willekeurige afschrijvingen

Willekeurige afschrijvingen invullen

.
vpb willekeurige afschrijvingen

Neem de willekeurige afschrijvingen over van het Aangifte vennootschapsbelasting (VPB) 2023 rapport van Jortt en vul deze in op de site van de Belastingdienst:

boekhoudprogramma willekeurige afschrijvingen

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.