Factuur maken

Een factuur als betaald markeren

Van elke verzonden factuur kan worden bijgehouden of deze is betaald. Zo hou je een goed overzicht van je inkomsten en gewaarschuwd Jortt je wanneer een klant te laat betaald.

Het wijzigen van een factuur naar de status betaald kan handmatig en automatisch.

Handmatig factuur op status betaald zetten

Ga naar Facturen en offertes in het hoofdmenu. Er wordt nu een lijst getoond met je facturen. Er zijn twee manieren om de factuur handmatig op de status ‘betaald’ te zetten:

  • Klik op de actieknop Actieknop van de factuur die je als betaald wilt markeren. Klik op Markeer als betaald.
  • Klik in de lijst op het factuurnummer van de factuur die je op betaald wilt zetten. De gekozen factuur wordt geopend en er kan nu op de knop Markeren als betaald geklikt worden.

Factuur automatisch op betaald zetten

Met Jortt Compleet worden betaalde facturen automatisch gemarkeerd als betaald wanneer de betaling per bank binnen is en het bankbestand is ingelezen .

Facturen op niet betaald zetten

Wanneer een factuur handmatig of automatisch foutief op de status betaald is gezet dan kan dit weer ongedaan gemaakt worden. Dit gaat hetzelfde als een factuur handmatig op betaald zetten. Bij een betaalde factuur zal er echter Markeren als niet betaald worden weergegeven.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.