Bankrekening sluiten of verwijderen

Bankrekening verwijderen

Een bankrekening verwijderen

Wanneer je per ongeluk een verkeerde bankrekening hebt gekopeld of een MT940 bestand met een verkeerde bankrekening daarin, kun je deze eenvoudig verwijderen. Dat doe je bij Geldzaken, kies de verkeerde bankrekening en kies Verwijder rekening.

Volg de instructies in het scherm.

Het verwijderen van een bankrekening is onomkeerbaar! Alle bij- en afschrijvingen gekoppeld aan deze rekening worden uit boekhoudprogramma Jortt verwijderd. Verwijder dus alleen een rekening als deze verkeerd is ingelezen. Is het een rekening die je niet meer gebruikt, kies dan Sluit rekening.

bankrekening verwijderen uit boekhoudprogramma

Bankrekening sluiten

Een rekening sluiten doe je bij Geldzaken, kies de te sluiten bankrekening en kies Sluit rekening. Volg eventueel de instructies in het scherm.

Rekening sluiten met een saldo

Bij de meeste banken is de liefde gelijk over op het moment dat je aangeeft je rekening te willen sluiten. Je resterende saldo wordt geboekt naar je nieuwe rekening, maar de MT940 bestanden daarvan zijn niet meer op te vragen. Vaak mis je hierdoor de laatste paar banktransacties.

Wanneer je een rekening in boekhoudprogramma Jortt sluit met een saldo daarop, maakt Jortt automatisch een boeking aan die je saldo terugbrengt naar € 0. Dit saldo wordt geboekt als Balans en Overige reserve.

Dit saldo moet nog wel verantwoord worden. Je maakt per transactie die je mist een nieuwe boeking door te klikken op Boeking. Boek je kosten of opbrengsten die je mist. Geef als Betaalmethode Overige reserve op.

De som van deze boekingen moet gelijk zijn aan het bedrag dat Jortt heeft geboekt bij het sluiten van je bankrekening. Deze boeking is terug te vinden bij Boekingen.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.