Boeken in bulk

Razendsnel je boekhouding verwerken

De meeste kosten die je maakt, komen met regelmaat terug. Denk hierbij aan je abonnementen voor bijvoorbeeld je mobiele telefoon of internet. Maar ook van je leveranciers zul je regelmatig facturen ontvangen.

In Jortt kun je in bulk boeken. Oftewel, alle soortgelijke boekingen kun je in één keer boeken, met slechts een paar klikken. Zo maakt het niet uit of je een maand, een half jaar of een heel jaar verwerkt, je bent er even snel mee klaar.

Filteren van bij- en afschrijvingen

Wanneer je de bij- en afschrijvingen hebt ingelezen in Jortt, staan deze voor je klaar bij Nog te doen. Klik op de bankrekening waar nog bij- en afschrijvingen te verwerken zijn. Klik op Filter. Selecteer de posten die je wil gaan boeken, in dit voorbeeld Nuon.

boekhouden in bulk

Selecteer de afschrijvingen, kies Selectie inboeken. Er wordt nu per afschrijving een Conceptboeking gemaakt. Deze komen bij Nog te doen > Conceptboekingen (paars) te staan Klik hierop en selecteer alle boekingen.

Nu kun je via Wijzig eventuele wijzigingen aanbrengen. Zo kun je de btw aanpassen, de categorie aanpassen of de boekdatum een maand naar voren brengen.

boekhouden in bulk concept boeking

Staan de boekingen goed? Klik dan op Accordeer. De boekingen worden nu in je boekhouding verwerkt. Herhaal dit proces tot alle bulkboekingen zijn verwerkt.

Boeken op basis van bedrag

Een andere methode om snel je boekhouding te verwerken, is door eerst op bedrag te sorteren. Kies hoogste bovenaan. Nu staan al je opbrengsten-bijschrijvingen bij elkaar. Deze kun je selecteren en in één keer verwerken. Selecteer de opbrengsten, kies Selectie inboeken. Er wordt nu per bijschrijving een Conceptboeking gemaakt. Deze komen bij Nog te doen > Conceptboekingen (paars) te staan. Klik hierop en selecteer alle boekingen.

Nu kun je via Wijzig eventuele wijzigingen aanbrengen. Zo kun je de btw aanpassen, de categorie aanpassen of de boekdatum een maand naar voren brengen.

Staan de boekingen goed? Klik dan op Accordeer. De opbrengsten worden nu in je boekhouding verwerkt.

Een heel jaar verwerken

Ben je een beetje handig met het verwerken van het boeken in bulk, dan verwerk je de boekhouding van een heel jaar binnen een uurtje in Jortt.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.