Facturen verzenden via Peppol

Wat is Peppol

Digitaal factureren naar overheden, grote bedrijven of bedrijven in het buitenland gaat steeds meer via het Peppol netwerk. Peppol staat voor: "Pan-European Public Procurement On-Line" en kun je het beste zien als een ‘digitale snelweg’ om zaken te doen tussen overheden en bedrijven.

Peppol is een beveiligd netwerk is waar alleen bedrijven en overheidsinstellingen op aangesloten kunnen worden nadat er een verificatie op de organisatie is gedaan.

Peppol wordt inmiddels gebruikt door meer dan 10.000 bedrijven en overheden. Hierbij lopen grote bedrijven, zoals bijvoorbeeld KPN, Eneco, Ahold en ANWB voorop. Lever je diensten of producten aan deze bedrijven, dan is de kans groot dat deze om een e-factuur vragen.

Voordeel e-factuur Peppol

Het voordeel van een e-factuur die je verstuurd via het Peppol ligt voornamelijk bij de ontvanger. Deze krijgt gestandaardiseerde facturen binnen op één plek. Maar daardoor levert het ook een voordeel voor jou op. Facturen kunnen niet meer kwijt raken of ‘verdwalen’ in een organisatie. Het resultaat is dus ook een voordeel voor jou: namelijk dat je sneller betaald wordt.

Verstuur facturen via Peppol

De overstap naar e-facturatie lijkt een grote stap, maar dat dat valt best mee. Je kunt je bedrijf binnen één dag aansluiten aan het 'Peppol netwerk' via de Jortt partner Storecove. Je kunt je facturen rechtstreeks vanuit Jortt versturen naar de overheid of andere aangesloten bedrijven.

Wat heb je nodig om e-facturen te sturen?

 • Een Jortt account.
 • Een Storecove account voor Bedrijven (minimaal ‘Starter’ € 39,95/ maand).
 • Een Peppol ID: Je hebt deze nodig om e-facturen te sturen. Dit ID krijg je van Storecove.

Aanmelden als verzender bij Peppol:

 1. Log in bij Storecove.
 2. Meld je aan als verzender. Ga naar: Verzenden > Peppol
 3. peppol
 4. Vul alle gegevens. Dit gaat om je contactgegevens, maar ook IBAN nummer, KVK, BTW nummer.
 5. Onderaan kies je hoe je de facturen gaat aanleveren: kies via e-mail.
 6. Vul bij de laatste het e-mailadres in waarmee de facturen verstuurd gaan worden. Dit is het e-mail adres die bij je bedrijfsgegevens staat. Klik vervolgens op 'Validatie aanvragen'
 7. Je gegevens worden gevalideerd. Dit duurt meestal niet langer dan een dag. Je krijgt per email bericht.
 8. Als je gevalideerd bent, kun je facturen versturen via het Peppol netwerk.

Facturen versturen naar het Peppol ID

Om je facturen via Storecove te sturen, geef je als klant e-mailadres op; hun Peppol id, gevolgd door @send.storecove.com.

Bijvoorbeeld: nl_oin.00000004000000008000@send.storecove.com

Als je een factuur naar de overheid stuurt, is een factuurkenmerk (Referentie) in de UBL factuur verplicht! Let er ook op dat je naast de UBL factuur alleen de PDF factuur kan toevoegen (geen extra bestanden).

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.