Bunq koppeling met boekhoudprogramma Jortt

Bunq bank is een moderne Nederlandse bank. Met Jortt kan je een koppeling met bunq maken. Hierdoor worden bij- en afschrijvingen van één of meerdere bunq-rekeningen automatisch en realtime in Jortt binnengehaald , om direct in je boekhouding verwerkt te worden. Bijschrijvingen die worden opgehaald, zetten meteen de juiste factuur op ‘betaald’.

Koppel boekhoudprogramma met bunq

Koppel Jortt aan bunq

Zorg ervoor dat je een bunq zakelijk bankrekening hebt. Om je rekening te koppelen aan je boekhouding voer je de volgende stappen uit:

 1. Ga naar Geldzaken in het hoofdmenu.
 2. Klik bij Kas en bank op Toevoegen en selecteer bunq bankrekening.
 3. Jortt toont een QR-code (zie afbeelding).
 4. Open de bunq app op je telefoon en scan de QR-code.
 5. In de bunq app kun je vervolgens de rekening selecteren die je met Jortt wilt koppelen.
 6. Je bij- en afschrijvingen worden op de achtergrond opgehaald.
Koppel bunq aan boekhoudprogramma met QR-code

Er is nu een nieuwe rekening aangemaakt bij Kas en bank op het scherm Geldzaken. Klik op de bunq bankrekening om de bij- en afschrijvingen te zien.

Lees in het support artikel Boeken vanaf je bij- en afschrijvingen hoe je de bunq bij- en afschrijvingen in je boekhouding verwerkt.

Zet ZeroFX uit!

Wanneer je met je bunq-rekening iets betaald met een andere valuta dan de Euro (bijvoorbeeld in dollars) dan krijg je op je bunq-rekening 3 bij- en afschrijvingen. De eerste afschrijving is de afschrijving van je aankoop met de vreemde valuta, met een geschatte omrekenkoers. Daarna wordt dit bedrag weer teruggestort en wordt er een afschrijving gedaan tegen de definitieve omrekenkoers. Dit betekend dat je drie boekingen moet doen voor één aanschaf. Gelukkig kan je dit voorkomen door ZeroFX uit te zetten in de bunq-app.

 1. Open de bunq-app.
 2. Klik onder in het scherm op Profiel.
 3. Klik op Beveiliging & Instellingen.
 4. Klik op ZeroFX.
  Bunq klik op ZeroFX
 5. Zet ZeroFX uit.
  Bunq zet ZeroFX uit

Bunq bij- en afschrijvingen importeren vanaf een bepaalde datum

Standaard worden alle bij- en afschrijvingen geïmporteerd wanneer je je bunq-rekening koppelt aan je boekhouding. Dus vanaf het moment dat je je bunq-rekening hebt geopend. Wanneer je vanaf een ander moment je bij- en afschrijvingen wilt inlezen dan kan je dit instellen.

Ga naar Geldzaken in het hoofdmenu en klik op de bunq-rekening die je wilt aanpassen. Er wordt een nieuw paneel geopend met het rekeningoverzicht. Klik op Wijzig gegevens en zet het vinkje aan bij Importeer bij- en afschrijvingen vanaf een bepaalde datum. Kies nu een datum waar vanaf je de bij- en afschrijvingen wilt inlezen en klik op Opslaan.

Bunq startdatum opgeven

Verbreek verbinding tussen Jortt en bunq

Wanneer je de verbinding tussen Jortt en bunq wilt stoppen dan verbreek je eerst de Connect in de bunq app en daarna kan je de rekening verwijderen in de Jortt online boekhouden app:

Verbreek de Connect bij bunq:

 1. Open de bunq app op je telefoon
 2. Ga naar Rekeningen
 3. Tab op de bunq rekening die je wil verwijderen in Jortt
 4. Tab op Gedeeld met Jortt Online boekhouden
 5. Tab op Jortt Online boekhouden
 6. Tab op Stop Connect

Verwijder de bunq bankrekening uit Jortt:

 1. Ga bij Jortt naar Geldzaken in het hoofdmenu
 2. Klik op de bunq rekening die je wil verwijderen
 3. Klik op Verwijder rekening en typ het rekeningnummer zodat we zeker weten dat de juiste rekening verwijderd wordt.
Bunq bankrekening verwijderen

Het verwijderen van een bankrekening kan niet ongedaan gemaakt worden. Wanneer er in bunq bij- en afschrijvingen aan een boeking gekoppeld waren dan heeft de boeking, na het verwijderen van de rekening, geen betaling meer.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.