Hoe kan ik een csv-bankbestand importeren in mijn boekhouding?

In boekhoudprogramma Jortt kan je alleen MT940 bankbestanden importeren. Het importeren van een csv-bestand is niet mogelijk.

Het verschil tussen een MT940 en csv-bankbestand

Jortt leest geen csv-bankbestanden in. De reden hiervan is dat een csv-bestand niet betrouwbaar genoeg is om je boekhouding mee te voeren. Een MT940 bevat namelijk een paar controles. Zo wordt het begin- en eindsaldo meegegeven en de som van alle bijschrijvingen en de som van alle afschrijvingen. Hiermee kan Jortt controleren of de reeks bij- en afschrijvingen compleet en goed wordt verwerkt.

Omdat voor Jortt je bankrekening de basis van je boekhouding is, moet deze 100% betrouwbaar zijn. Daarom worden alleen MT940 bestanden ingelezen en geen csv-bestanden. Wanneer je geen MT940 bestanden van je bank kunt downloaden, maar wel csv-bestanden, dan heb je een privérekening en geen zakelijke rekening.

Wanneer je geen zakelijke rekening hebt en toch met Jortt je boekhouding wil doen, lees je in het supportartikel Boekhouden met een privérekening hoe dit werk.

Jortt adviseert alle Jortt'ers met een zakelijke bankrekening te werken. Een zakelijke rekening kost een paar euro per maand. Dat is vervelend, maar het levert je ook veel op. Het verschil tussen een zakelijke rekening en een privérekening is namelijk dat je de bij- en afschrijvingen van een zakelijke rekening kan exporteren in een MT940 formaat. Jortt kan dit bestand inlezen en automatiseert aan de hand van dit bestand grotendeels je boekhouding.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.