Handige tips voor gebruik Jortt

Bekijk het webinar optimaal gebruik maken van Jortt. We laten zien hoe je Jortt het makkelijkste gebruikt, zodat je zelf zo weinig mogelijk hoeft te doen. Gebruik de 10 onderstaande tips en het doen van je boekhouding gaat nog makkelijker.

  1. Gebruik de Jortt Help Klik op Help rechtsboven en de Jortt Help opent zich. In het zoekvenster typ je wat je zoekt en Jortt laat je alle Help artikelen zien die daar over gaan. Komt er niets, typ je vraag dan net anders. Zo vind je snel wat je zoekt. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je invoerrechten moet boeken? Typ bijvoorbeeld ‘tnt’ of ‘invoerrechten’ en Jortt komt al met het juiste artikel.
  2. Extra scherm voor de Help Wil je je Helptekst blijven zien, open dan een extra tabblad en open ook daar je Jortt administratie. Hier kun je de Help open laten staan en op je andere tabblad kun je direct de boekingen maken.
  3. Snelknop voor maken van een factuur, offerte of boeking Klik op Toevoegen rechtsboven in Jortt en je kunt snel een nieuwe Factuur, Offerte of Boeking openen.
  4. Niet precies op een knop klikken Wanneer je je bij- en afschrijvingen wil inboeken of een boeking of factuur wil koppelen hoef je niet precies op Inboeken te klikken. Wanneer je met je muis over de banktransactie, boeking of factuur gaat wordt deze lichtblauw en is gewoon ergens in het lichtblauwe vlak klikken al genoeg om hem te selecteren.
  5. Laat Jortt voor je zoeken Door in de zoekbalk bovenin Jortt een bedrag of een naam in te typen, gaat Jortt direct zoeken in je hele boekhouding. Zo vind je eenvoudig een betaling of boeking, of de facturen en betalingen van een bepaalde klant. Jortt gaat voor je zoeken vanaf 3 karakters. Je kunt ook alleen in bijvoorbeeld boekingen zoeken door voor het bedrag ‘boekingen:’ te typen en dan bijvoorbeeld de naam van een leverancier. Je ziet dan alle boekingen die er gemaakt zijn voor deze leverancier.
  6. Jortt scan app op je telefoon Zet de Jortt app op je telefoon. Met de app kun je een foto maken van een bonnetje en deze direct naar je Inbox sturen.
  7. Bon in boeking Een bon voeg je het gemakkelijkste pas later toe. Laat eerst de Boekhoudbot alle boekingen maken en boek daarna wat de Boekhoudbot nog niet voor je doet. Wil je de bonnen toevoegen, klik dan op Inbox en klik op de bovenste bon, kies Koppel aan bestaande boeking en geef het bedrag van de bon of de naam van de leverancier in bij Zoeken. Jortt zet de boeking waarvan hij denkt dat hij bij deze bon hoort nu bovenaan. Klik op de juiste boeking en de bon zit in je boeking. Werk zo alle bonnen in de Inbox af.
  8. Categorieën aanpassen Standaard bevat Jortt de categorieën die de Belastingdienst van je wil weten. Wil je meer inzicht op sommige posten dan kun je zelf subcategorieën toevoegen. Je doet dit door bij Instellingen > Categorieën beheren > een subcategorie toe te voegen.
  9. Factuur kopiëren Je kunt een factuur eenvoudig kopiëren. Klik op de factuur die je wil kopiëren en klik dan bovenaan in het nieuw geopende scherm op de twee over elkaar liggende vierkantjes. Jortt maakt nu een nieuwe concept factuur als kopie van de oude factuur. Deze conceptfactuur kun je weer naar wens aanpassen.
  10. Gebruik kwartaal/jaar om te zoeken Bij Boekingen kun je snel in al je boekingen zoeken. Door op het jaartal te klikken, kun je aangeven of je gegevens per jaar, maand of kwartaal wil zien. Met Filter kun je één of meerdere categorieën selecteren. Zo zie je bijvoorbeeld direct of er in een jaar 4 betalingen aan de Belastingdienst zijn gedaan voor Betaalde/ontvangen btw.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.