Online Boekhouden

Beginbalans openstaande facturen leveranciers maken

Je begint je boekhouding met Jortt op 1 januari 2018. Je moet in totaal nog €1500 euro betalen aan je leveranciers over facturen die je in 2017 hebt ontvangen. Je betaalt je leveranciers in de loop van 2018.

Ga naar Boekingen in het hoofdmenu en klik rechtsboven op Nieuwe boeking. Maak de volgende boeking:

Opbrengsten
Kosten
Balans
Kies een categorie
Algemene kosten
Omschrijving
Nog te betalen leveranciers 2017
Factuurdatum
December
2017
Totaal incl btw
1500
Totaal btw
0
bereken

Dus maak een Kosten-boeking met als categorie Algemene kosten, als omschrijving bijvoorbeeld Nog te betalen leveranciers 2017 . Zet de boekdatum op December 2017 . Zet de btw op 0 omdat je deze al hebt aangegeven in je oude administratie. Koppel alle bankbetalingen, van de betalingen aan jouw leveranciers, aan deze boeking.

Ga naar Rapporten in het hoofdmenu en klik op het tabblad Balans. In de balans zal er op 1 januari bij 'Onbetaalde facturen leveranciers' op €1500 staan. Deze worden in de loop van 2018 betaald en zet de 'Onbetaalde facturen leveranciers' balans weer op nul.

Je kan bovenstaande boeking ook per leverancier of per inkoopfactuur maken. Geef dan als omschrijving van de boeking ‘Nog te betalen MijnLeverancier uit 2017’ of ‘Factuur 2017-xxxx’. Dit geeft je een gedetailleerder inzicht in de nog te betalen bedragen.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.