Uiterlijk van de offerte aanpassen

In Jortt kun je de offerte ook in je eigen huisstijl opmaken. Je kan jouw logo op de offerte plaatsen, je kan ook een geheel eigen achtergrond toevoegen aan de offerte. Het is ook mogelijk aan te geven hoe jouw bedrijfsgegevens en betaalinstructies worden gezet op de offerte. Als je een Offerte kiest, dan vind je onderaan het Nieuwe offerte paneel ook het Ontwerp je offerte paneel. Klik daar op Toon je instellingen en dan kan je diverse instellingen aanpassen van de offerte.

Pas het uiterlijk van de offerte aan naar je eigen smaak

Eigen logo op je offerte

Om je eigen logo te uploaden voor de klik je op Wijzig en vervolgens Upload je logo voor op je factuur/offerte. In het nieuwe paneel kies je Logo kiezen. Upload jouw logo als een jpeg-, jpg-, png- of gif-bestand. Op alle offertes zal rechts bovenaan dit logo komen te staan. Kies voor Opslaan. Hetzelfde logo voor de offerte wordt gebruikt voor de factuur, als je een logo aanpast dan verandert het logo ook in de factuur.

Je logo mag maximaal 2 MB zijn, je kan je logo kleiner (minder zwaar) maken door het in Tinyjpg om te zetten.

Voeg een logo toe aan je Offerte

Achtergrond voor je offerte

Je kan de achtergrond van je offerte aanpassen door op Wijzig te klikken bij Achtergrond voor je factuur/offerte. Jouw huidige achtergrond wordt weergeven. Kies één van de standaard achtergronden of upload je eigen achtergrond. Je kunt de achtergrond uploaden als een jpeg-, jpg-, png- of pdf-bestand. Klik op Opslaan om de wijzigingen vast te leggen.

Je achtergrond mag maximaal 2 MB zijn en moet het A4 formaat hebben (29,7 cm bij 21 cm).

Een eigen achtergrond voor je offerte

Je kunt je logo en footertekst ook als achtergrond opnemen. Je hebt zo meer mogelijkheden om je logo te plaatsen.

Pas je bedrijfsgegevens offertesjabloon aan

Het is mogelijk om per taal (Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans) de tekst en variabelen van het bedrijfsgegevens blok te veranderen. Kies voor Wijzig bij Pas je bedrijfsgegevens aan. Klik dan op de taal waarvoor je de tekst wil aanpassen. Je ziet twee schermen, Tekst en Voorbeeld. In Tekst kan je dingen veranderen, klik op één van de variabelen (woorden in vakjes) om deze toe te voegen. De data wordt nu gebruikt uit eerder ingevulde gegevens. Je kan zelf ook tekst typen. In het Voorbeeld vak kan je zien hoe het er uit zal zien op de offerte. Als je bij Instellingen niets hebt ingevuld voor de variabele, dan zal er niets verschijnen in het Voorbeeld vak. Als je het aanpast in de Instellingen, dan zal het ook hier veranderen. Kies voor Opslaan om de aanpassingen op te slaan.

De variabelen zijn net zo te verwijderen als normale tekst.

Eigen teksten op je offerte

Pas je instructies offertesjabloon aan

Je kan de instructies aanpassen in je offertesjabloon. Dit doe je door te klikken op Pas je instructies offertesjabloon aan. Nu opent zich het paneel waar je de gegevens kan aanpassen. Je kan hier de tekst en de variabelen aanpassen per taal. Klik op het Tekstveld en voer daar je aanpassingen uit. Op het Voorbeeld veld is te zien hoe het zal worden weergeven. Kies voor Opslaan om je aanpassingen op te slaan of Standaard herstellen om het terug te zetten naar de standaard Jortt tekst.

Je kan de variabelen en tekst verwijderen als normale tekst.

Pas je footer offertesjabloon aan

Je kan je footer veranderen door op Wijzig te klikken bij Pas je footer aan offertesjabloon aan. Je vind hier vaak het btw- en het kvk-nummer. Je kunt per taal hier weer aangeven wat je onderaan je offerte wilt.

Klik op de tekst in het Tekstveld om daar de aanpassingen te maken. Klik op een variabele erboven en die zal er dan verschijnen. Je kan ook eigen tekst hier typen.

Als je de veranderingen wil Opslaan, klik dan op Opslaan. Je kan ook de Jortt standaard tekst weer instellen door op Standaard herstellen te klikken.

Bekijk het offertevoorbeeld

Je kan zien hoe je offerte eruit ziet door te klikken Voorbeeld bovenaan het Ontwerp je offerte paneel.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.