Klant toevoegen of verwijderen in portaal

Je kunt eenvoudig een klant aan je boekhoudersportaal toevoegen. Gebruikt je klant al Jortt dan kies je voor Aansluiten bestaande klant en anders kies je voor Nieuwe klant aanmaken.

Extra administraties:

  • Jortt Compleet € 14,50 / maand (Compleet boekhoudprogramma). Verkoopprijs € 17,50.
  • Jortt Plus € 24,50 / maand (Automatiseer de boekhouding). Verkoopprijs € 29,50.

Alle tarieven zijn exclusief btw en worden per maand achteraf gefactureerd. Administraties kunnen per maand worden geannuleerd.

Als boekhouder heb je in dit geval de rol 'Boekhoudkantoor'. Je kunt hiermee de boekhouding verwerken voor je klanten en het abonnement upgraden naar Jortt Plus.

Klanten toevoegen

Aansluiten van een klant die Jortt al gebruikt

  1. Klik links bovenin op het Boekhoudersportaal.
  2. Kies Klanten toevoegen of verwijderen.
  3. Kies Klanten toevoegen. Er opent zich een nieuw paneel en hierin kies je voor Bestaande klant uitnodigen.
  4. Vul het emailadres van je klant in en verstuur de uitnodiging.

Je klant krijgt een email en ziet een bericht op zijn dashboard. Door één van deze twee berichten te openen en op de link te klikken wordt de uitnodiging geaccepteerd. De klant komt nu bij Mijn klanten te staan en de betaling van de abonnementskosten wordt door jou als boekhouder overgenomen tegen de boekhoudersportaal tarieven.

Nieuwe Jortt klant aanmaken

Is je klant nog geen klant bij Jortt, dan kun je een administratie voor je klant aanmaken.

  1. Klik links bovenin op het Boekhoudersportaal.
  2. Kies onder Klanten toevoegen of verwijderen.
  3. Kies Klanten toevoegen. Er opent zich een nieuw paneel en hierin kies je voor Nieuwe klant aanmaken.
  4. In het nieuw geopende paneel klik je op Nieuwe klant aanmaken.
  5. Er opent zich een nieuw paneel en hierin geef je de naam van het bedrijf op.
  6. Vul de (ontbrekende) adresgegevens in en sla ze op.

Je klant krijgt een email met link. Door te klikken op de link en een eigen account aan te maken voor toegang tot Jortt, accepteert je klant de uitnodiging. De klant komt nu bij Mijn klanten te staan. De betaling van de abonnementskosten wordt door jou gedaan en gaat pas in na acceptatie van de klant.

Klant verwijderen

Is een klant om wat voor reden geen klant meer? Dan kun je een klant loskoppelen/ verwijderen uit het boekhoudersportaal.

  1. Klik links bovenin op het Boekhoudersportaal.
  2. Kies onder Klanten toevoegen of verwijderen.
  3. In het nieuw geopende paneel klik je op de klant die je wil verwijderen.
  4. Er opent zich een nieuw paneel en hierin kies je voor Verwijder als klant.

De klant wordt nu van jouw administratie losgekoppeld en op een Jortt Gratis gezet. De klant zelf heeft nog beschikking over deze administratie. Je hebt hiermee dus gelijk voldaan aan de overdrachtsverplichting. Klanten kunnen zelf bepalen of en hoe ze verder willen met deze administratie.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.