De Workflowmanager

Werk taakgericht

Jortt checkt in de administratie van je klant of er dingen zijn die jij moet doen. Deze taken zet hij overzichtelijk bij elkaar in de Workflowmanager. Je hoeft dus niet eerst zelf taken aan te maken. In de Workflowmanager staat per taak, bij welke klanten er nog werk te doen is. Zo kun je razendsnel alle openstaande taken verwerken, zonder alle boekhoudingen stuk voor stuk te openen. Sterker nog, je kunt gelijk vanuit het portaal de taak uitvoeren. En dat levert weer een stukje tijdswinst op!

Automatische module

Jortt kan zelf bepalen of er taken zijn voor je klanten. Je hoeft dus niet eerst zelf taken aan te maken. Per administratie kun je aangeven welke taken jij, of welke je klant doet. De te verdelen taken zijn:

  • Boeken van de bij- en afschrijvingen.
  • Btw-aangifte controleren en indienen.
  • Het jaarwerk opstellen en afsluiten van de boekhouding.
  • Facturen koppelen aan boekingen.

Bij het aanmaken van een nieuwe klant, kun je selecteren welke taken jij doet, en welke taken de klant doet. Je kunt deze taken wijzigen door op de klanten te klikken.

taken instellen in de workflowmanager

Andere taken die bij de workflowmanager staan zijn:

  • Verzoeken aan je klant.
  • Te beantwoorden- en open chats

Taken in de workflowmanager

Boeken van de bij- en afschrijvingen

Oftewel de dagelijkse boekhouding. Doe jij dit als boekhouder? Dan staan de bij- en afschrijvingen niet meer bij de klant onder 'Nog te doen'. Klanten waarbij nog te verwerken bij- of afschrijvingen zijn, worden in het portaal weergegeven op volgorde van de meeste nog te verwerken bij- en afschrijvingen.

Btw-workflow

Jortt houdt voor je bij voor welke klanten nog de btw-aangifte gedaan moet worden. De btw-aangifte is al door Jortt gecontroleerd. Je kunt de aangifte dan ook vaak met een paar klikken versturen. Rechtstreeks vanuit het boekhoudersportaal. Is de btw-aangifte gedaan? Dan verdwijnt de klant uit de workflow.

Het jaarwerk opstellen en afsluiten van de boekhouding

Wanneer jij de aangifte van de inkomsten- of vennootschapsbelasting doet, maakt Jortt een workflow aan, na afloop van het boekjaar. Geef je aan dat het jaarwerk is afgerond, dan verdwijnt deze taak uit de workflow.

Facturen koppelen aan boekingen

Zijn er facturen in de inbox die nog niet gekoppeld zijn aan een boeking? Dan maakt Jortt daar een taak voor aan in de workflow. Deze worden in het portaal weergegeven op volgorde van de meeste nog te verwerken facturen.

Mijn verzoeken

Heb je bij jouw klant een bon opgevraagd via de Verzoek bon optie? In dit overzicht zie je of de bon inmiddels is aangeleverd. De kleur van het bolletje wat bij de bon staat geeft de status aan: Blauw bolletje: Bon opgevraagd. Wit bolletje met groene rand: Bon gekoppeld door klant, boeking te controleren.

Meer over bonnen opvragen bij jouw klant lees je in verzoek om een bon.

Te beantwoorden chats

In dit overzicht vind je de chats die door jouw klant zijn beantwoord of aangemaakt. Je kunt op de chat reageren, of, als iets is afgerond, de chat markeren als opgelost.

Meer over chats lees je in Jortt Chat functie.

Open chats

Heeft jouw klant nog niet gereageerd op een door jou verstuurde chat? Dan vind je deze in dit overzicht terug. Zo weet je precies welke vragen aan jouw klant nog openstaan.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.