Automatiseer de boekhouding

Met Jortt kun je boekingen automatiseren tot 99%. Deze geautomatiseerde dienst noemen wij de Boekhoudbot. De Boekhoudbot boekt op basis van de bij- en afschrijvingen van de bank. Deze worden dankzij de PSD2 bankkoppeling automatisch ingelezen. Het voordeel van deze methode is dat de belangrijkste waarheid van een bedrijf, de bankrekening, de basis wordt van de boekhouding.

Waarom automatiseren

Boekhouden wordt steeds meer geautomatiseerd. Dat betekent dat jouw rol als boekhouder verandert. Jouw specialiteit wordt het automatiseren van de boekhouding van je klanten. Welke voordelen levert dit op?

  • Het verwerken van de boekhouding kost je nagenoeg geen tijd meer. Je kunt hierdoor in dezelfde tijd meer klanten bedienen, meer advieswerk doen of wat vaker op tijd naar huis.
  • De betrouwbaarheid van de administratie neemt toe, omdat terugkerende bij- en afschrijvingen steeds op dezelfde manier worden verwerkt.
  • De administratie is altijd bij. Jouw klant heeft hierdoor real-time inzicht in de cijfers en weet precies hoe het bedrijf ervoor staat.
  • Werd jouw agenda bepaald door deadlines in verband met het indienen van aangiften voor de btw, inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting? Dankzij de automatisering is dit vanaf nu verleden tijd.

Hoe automatiseer je de boekhouding in Jortt?

Jortt gebruikt de bij- en afschrijvingen van je bank als basis voor de boekhouding. Door het boeken van de bij- en afschrijvingen te automatiseren, maak je boekhouden nog makkelijker, sneller en beter. Zet de Boekhoudbot aan het werk en ervaar zelf wat het oplevert.

Standaard regels

De Boekhoudbot heeft meer dan 1.000 standaard regels. De meest voorkomende bij- en afschrijvingen worden op basis van deze regels automatisch voor je verwerkt. Standaard regels zijn regels die voor ieder bedrijf gelijk zijn. Bijvoorbeeld: KPN zijn kantoorkosten en Google Ads zijn verkoopkosten. Maar ook belastingen, boetes, verzekeringen en nog vele andere bij- en afschrijvingen worden automatisch voor je verwerkt. De standaardregels zitten in Jortt ZZP, Jortt MKB en Jortt Plus.

Eigen regels

Met eigen regels laat je de Boekhoudbot de specifieke dingen voor een bedrijf boeken. Deze regels gelden alleen voor de administratie waarin je de regel aanmaakt. Bijvoorbeeld: de lokale kantoorboekhandel en de kosten van de boekhouder. De meeste bij- en afschrijvingen komen maandelijks één of meerdere keren voor. Is hier geen standaard regel voor? Maak dan een eigen regel aan, zodat de Boekhoudbot dit voortaan altijd voor je boekt. Doe dit voor elke bij- of afschrijving die de Boekhoudbot nog niet voor je boekt. Houd je dit een maand vol, dan wordt tot 99% van de bij- en afschrijvingen automatisch voor je verwerkt.

Meer over het aanmaken van eigen regels lees je in eigen regels maken.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.