Automatiseer de boekhouding

Met Jortt kun je boekingen automatiseren tot 99%. Deze geautomatiseerde dienst noemen wij de Boekhoudbot. De Boekhoudbot boekt op basis van de bij- en afschrijvingen van de bank. Deze worden dankzij de PSD2 bankkoppeling automatisch ingelezen. Het voordeel van deze mehode is dat de belangrijkste waarheid van een bedrijf, de bankrekening, de basis wordt van de boekhouding.

Standaard regels

De Boekhoudbot heeft meer dan 400 standaard regels. Standaard regels zijn regels die voor ieder bedrijf gelijk zijn. Bijvoorbeeld: KPN zijn kantoorkosten, Google Ads zijn verkoopkosten. De standaardregels zitten in Jortt ZZP, Jortt MKB en Jortt Plus.

Eigen regels

Met Jortt Plus kun je de Boekhoudbot eigen regels aanleren. Dit zijn regels die per bedrijf specifiek zijn. Bijvoorbeeld: de locale kantoorboekhandel en de kosten van de boekhouder. Deze bij- en afschrijvingen zijn te automatiseren met eigen regels.

Geadviseerde werkwijze Jortt

Jortt adviseert je als volgt te werken:

 1. Maak voor de klant een Jortt Plus abonnement aan.
 2. Stel in bij Bedrijfsgegevens:
  - de rechtsvorm
  - of het bedrijf btw-plichting is
  - of het bedrijf personeel heeft
  - of het bedrijf een auto van de zaak heeft
 3. Laat de klant de bankrekening(en) koppelen, geef als startdatum 1 januari op.
 4. Jortt zal de bij- en afschrijvingen inlezen en verwerken volgens de standaard regels (ca 40% zal worden geboekt).
 5. Maak voor iedere bij- of afschrijving die niet onder de standaard regels valt een Eigen regel.
 6. Controleer na een maand of er nog bij- of afschrijvingen zijn die niet door de Boekhoudbot geboekt zijn.
 7. Maak voor de niet geboekte bij- en afschrijvingen nieuwe Eigen regels.

Automatiseer tot 99%

Voor de meeste boekhoudingen is de boekhouding na deze maand voor 95% geautomatiseerd. Controleer bij iedere btw-aangifte of er voor bij- en afschrijvingen nog eigen regels gemaakt moeten worden. Herhaal dit totdat alle bij- en afschrijvingen geboekt worden door de Boekhoudbot. Al snel zal tot 99% van alle bij- en afschrijvingen geautomatiseerd worden verwerkt.

Lees meer over de Boekhoudbot eigen regels: Eigen regels maken

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.