Boekhoudprogramma Jortt

Hoe voeg ik categorieën toe?

Deze instellingen staan bij je Profiel. Deze vind je door rechts bovenin op je bedrijfsnaam te klikken en 'Mijn abonnement' te kiezen.

online boekhoudprogramma jortt profiel

Op de ‘Categorieën beheren’-pagina kan je nieuwe categorieën (grootboekrekening) toevoegen. Kies als eerste of dit een opbrengsten-, kosten- of balanspost moet worden. Kies daarna onder welke bestaande categorie de nieuwe post aangemaakt moet worden. Kies als laatste een goede beschrijvende naam voor de nieuwe categorie en klik op opslaan.

Sub-categorieën

Er kunnen ook categorieën onder andere categorieën aangemaakt worden (sub-categorieën). De kosten of opbrengsten van deze sub-posten worden op de Winst en verlies ook als totaal weergegeven bij de bovenliggende categorie.

Probeer zo min mogelijk nieuwe categorieën aan te maken. Meer categorieën, betekent meer werk om alles in te boeken. Ook wordt het lastiger om met ‘Slim boeken’ de boekingen automatisch te doen. Maak alleen categorieën aan wanneer dit je helpt om op basis hiervan betere beslissingen te nemen.

Er is vanuit de Belastingdienst geen verplichting alle kosten of opbrengsten minuscuul uit te spitsen in categorieën.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.