Btw-aangifte doen

Vol vertrouwen een perfecte btw-aangifte doen

Wanneer je met Jortt je administratie doet, is het doen van de btw-aangifte (omzetbelasting) zeer eenvoudig. Alle facturen die je maakt en alle inkoopfacturen die je inboekt, worden direct klaargezet voor de eerstvolgende btw-aangifte. Je weet dus al ruim van te voren hoeveel btw je moet betalen of terugkrijgt. Dat slaapt alvast een stuk beter.

Een btw periode afsluiten

Btw-periode instelle per maand, kwartaal of jaar

Van de Belastingdienst ontvang je een brief waarin wordt aangegeven of je per maand, per kwartaal of per jaar btw-aangifte (omzetbelasting) moet doen. Je moet voor de eerste btw-periodeafsluiting in Jortt aangeven met welke termijn jij moet werken.

Kies de btw-periode

Na de eerste btw-periodeafsluiting kan dit niet meer gewijzigd worden in Jortt. Alleen bij de start van een nieuw jaar kan deze instelling weer aangepast worden.

Voorbereidingen btw-aangifte

Jortt bepaalt aan de hand van je verkoopfacturen en de ingeboekte uitgaven hoeveel btw je moet betalen of hoeveel btw je terugkrijgt van de Belastingdienst. Zorg voor de afsluiting van de btw-periode dat je:

Btw-controle door Boekhouder Jortt

Voordat je de btw-aangifte kunt doen, zal Boekhouder Jortt de btw-aangifte controleren. Zo kun je met vertrouwen zelf de btw-aangifte doen. De btw-controle bevat tot 11 controles die speciaal zijn afgestemd op jouw bedrijf. Boekhouder Jortt geeft een melding wat er verkeerd is met gelijk de oplossing daarbij.

Een btw periode afsluiten

Btw-periode afsluiten

Na de btw-controle kun je de btw-periode afsluiten. Boekingen die in deze periode vallen worden vast gezet. Dit zorgt ervoor dat je altijd aan de Belastingdienst kan bewijzen hoe je tot een btw-aangifte bent gekomen.

Wanneer je nieuwe boekingen maakt die in een afgesloten btw-periode vallen (als je bijvoorbeeld een bonnetje vergeten bent in te boeken), dan worden deze automatisch meegenomen in de eerstvolgende btw-aangifte. Dit gaat ook op voor boekingen die je aanpast in een afgesloten periode. Zo blijft de afgesloten btw-periode gelijk met je aangifte bij de Belastingdienst.

Klik onder aan het btw-overzicht op [btw-periode] afsluiten.

Er wordt een waarschuwing op het scherm getoond. Controleer de meldingen en wanneer je het afsluiten van de btw-periode definitief wilt maken klik je op Definitief maken.

Btw-aangifte indienen

Wanneer je de btw-periode hebt afgesloten kun je naar de via Jortt de btw-aangifte indienen bij de Belastingdienst. Dit gaat rechtstreeks via Jortt. Kies Controleer en verstuur naar de Belastingdienst. Jortt vraagt naar de gegevens van de contact persoon en of de btw-aangifte gaat over een Nieuwe btw-aangifte, of een Suppletie (wijziging eerdere btw-aangifte).

Omdat Jortt je als gebruiker moet identificeren, is dit alleen mogelijk voor klant met een betaald abonnement die een automatische incasso hebben afgegeven.

Kies Verstuur naar de Belastingdienst en Jortt zal je btw-aangifte indienen.

Een btw versturen naar de Belastingdienst

Btw-aangifte betalen

De laaste stap is het betalen van de btw-aangifte. Jortt geeft je de betaalinstructies en de mogelijkheid om via een qr-code betalen.

btw betalen aan de Belastingdienst

Je bent klaar met de btw-aangifte!

Zelf btw-aangifte doen

Wil je zelf de btw-aangifte indienen, dan doe je dat zo:

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.