Uiterlijk van de factuur aanpassen

Je kunt je factuur in Jortt ook in je eigen huisstijl opmaken. Zo kun je jouw logo, maar ook een geheel eigen achtergrond op je factuur zetten. Verder kun je aangeven hoe je je bedrijfsgegevens en betaalinstructies op je factuur wil zetten.

Om je factuur uiterlijk aan te passen ga je naar Instellingen | Factuur aanpassen.

Pas het uiterlijk van de factuur aan naar je eigen smaak
  1. Klik bij Upload je logo voor op je factuur/offerte op Wijzig
  2. Klik op Logo kiezen in het nieuw geopende paneel. Je kunt je logo uploaden als een jpeg-, jpg-, png- of gif-bestand.
    Voeg een logo toe aan je factuur
  3. Klik op Opslaan.

Het gekozen logo komt op rechtsboven op alle facturen en offertes die je vanaf nu maakt.

Je logo mag maximaal 2 MB zijn, je kan je logo kleiner (minder zwaar) maken door het in Tinyjpg om te zetten.

Achtergrond voor je factuur

Door op Wijzig bij Achtergrond voor je factuur te klikken kun je de achtergrond van de factuur aanpassen. Je ziet je huidig ingestelde achtergrond en deze kun je wijzigen door één van de standaard achtergronden te kiezen of je eigen achtergrond te uploaden. Je kunt de achtergrond uploaden als een jpeg-, jpg-, png- of pdf-bestand. Sla je wijzigingen op door op Opslaan te klikken.

Je achtergrond mag maximaal 2 MB zijn en moet het A4 formaat hebben (29,7 cm bij 21 cm).

Een eigen achtergrond voor je factuur

Je kunt je logo en footertekst ook als achtergrond opnemen. Je hebt zo meer mogelijkheden om je logo te plaatsen.

Pas je bedrijfsgegevens factuursjabloon aan

Per taal kun je de tekst en variabelen van je bedrijfsgegevensblok aanpassen. Klik op Wijzig bij Pas je bedrijfsgegevens aan en in het nieuw geopende paneel geef je aan voor welke taal je de gegevens wil aanpassen. Vervolgens plaats je de cursor in het Tekstblok op de plaats waar je een verandering wil aanbrengen en klik je op de variabele die je wil toevoegen. Je ziet nu dat het item wordt toegevoegd op de aangegeven plaats. Heb je bij Instellingen niets ingevuld voor het betreffende item dan zie je in het Voorbeeldblok niets verschijnen. Pas dan bij Instellingen je bedrijfsgegevens aan en het item is nu ook in het Voorbeeldblok te zien. Sla je wijzigingen op door op Opslaan te klikken.

Je verwijdert variabelen door deze met je muis te selecteren en dan de backspace of delete knop te gebruiken.

Eigen teksten op je factuur

Pas je betaalinstructies factuursjabloon aan

De tekst van het betaalinstructieblok pas je aan door op Pas je betaalinstructies aan te klikken en in het paneel dat zich opent de wijzigingen aan te brengen. Je kunt de tekst en variabelen aanpassen per taal. Ga met je cursor in het Tekstblok staan op de plaats waar je een wijziging wil aanbrengen en selecteer een variabele of pas de tekst aan. Je ziet dat de variabele wordt toegevoegd en in het Voorbeeldblok zie je hoe dat eruitziet. Sla je wijziging op met Opslaan of kies Standaard herstellen als je terug wil naar de standaard Jortt tekst.

Je verwijdert variabelen en tekst door deze met je muis te selecteren en dan de backspace of delete knop te gebruiken.

Door te klikken op Wijzig bij Pas je footer aan kun je tekst in het voettekstblok onderaan je factuur opnemen. Vaak vind je hier het btw- en het kvk-nummer. Je kunt per taal instellen wat je onderaan je factuur opneemt.

Klik op de gewenste taal en ga met je cursor in het Tekstblok staan, selecteer nu een variabele en deze komt op de aangegeven plaats te staan. Naast variabelen kun je hier ook zelf tekst typen.

Klik op Opslaan om de verandering op te slaan of op Standaard herstellen als je terug wil naar de standaard footer.

Bekijk het factuurvoorbeeld

Wil je zien hoe je factuur eruitziet? Klik dan bovenaan op het Ontwerp je factuur paneel op Voorbeeld.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.