Wat is een jaarrekening?

Als je gaat boekhouden, dan is het resultaat van je werk dat een jaarrekening. Een jaarrekening geeft het jaarlijks overzicht van de financiële situatie van je bedrijf. Het bestaat uit de balans en de winst-en-verliesrekening over het afgelopen jaar en soms een toelichting op beide. Een jaarrekening heb je als eenmanszaak nodig voor je inkomstenbelasting en als bv moet je de jaarrekening deponeren bij de KvK.

Wanneer je een 'kleinbedrijf' bent (<€ 12 miljoen omzet, < 50 werknemer, < € 6 miljoen bezittingen), dan heb je aan een beperkte jaarrekening voldoende. Dit is je balans en je winst-en-verliesrekening. Als kleinbedrijf hoef je in Nederland geen accountantsverklaring toe te voegen.

Met Jortt voldoet je boekhoudin aan alle juridische verplichtingen en heb je automatisch een jaarrekening voor een kleinbedrijf.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.