Overige rekening toevoegen

Niet Nederlandse of oude rekening toevoegen

Om de bij- en afschrijvingen van je rekeningen te importeren koppel je je bank- en spaarrekeningen aan Jortt of gebruik je een MT940 bestand. Alleen als het niet anders kan, maak je zelf een Overige rekening aan in Jortt. Je maakt zelf de boekingen aan voor deze bankrekening waardoor je geen gebruik kunt maken van de automatisering in Jortt.

Boekhouding met terugwerkende kracht

.

Wij adviseren je je oude boekhouding in je oude pakket te bewaren. Maak in Jortt een beginbalans aan die aansluit op je oude administratie. Een hele boekhouding opnieuw gaan doen vraagt om problemen.

Wil je je boekhouding met terugwerkende kracht doen, dan kun je met een bankkoppeling of MT940 bestand tot 18 maanden terug. Sommige banken leveren nog MT940 bestanden van de tijd daarvoor of wellicht heb je zelf nog oude MT940 bestanden. Wil je verder terug dan 18 maanden, dan zul je met een Overige rekening moeten gaan werken waar je zelf handmatig de boekingen voor moet maken. Dit is vaak een hoop werk, afhankelijk van de hoeveelheid transacties in je bedrijf.

Ga je toch met terugwerkende kracht je boekhouding doen en maak je daarvoor een Overige rekening aan? Hieronder leggen we uit wat je moet doen. We bieden hiervoor geen support.

Overige rekening toevoegen

.

Bij Geldzaken voeg je de rekening toe:

 1. Ga naar Geldzaken links in het hoofdmenu.
 2. Klik bij Kas en bank op Toevoegen en kies Overige rekening.
 3. Geef het rekeningnummer op en de omschrijving.
 4. Klik op Opslaan.

De rekening is nu toegevoegd bij Geldzaken.

In plaats van het rekeningnummer kun je ook een omschrijving opgeven waardoor je de rekening sneller herkent.

Boeken met een Overige rekening

.

Bij een overige rekening werkt het boeken precies andersom als bij een gekoppelde bankrekening: je begint niet bij de betaling maar begint nu bij de boeking. Je maakt zelf een boeking aan en geeft aan dat de boeking betaald is met de Overige rekening.

Boeking maken en koppelen:

 1. Ga naar Boekingen links in het hoofdmenu.
 2. Klik op Boeking. Er wordt een paneel geopend voor een nieuwe boeking.
 3. Kies als boeking soort Opbrengsten, Kosten of Balans en selecteer een Categorie.
 4. Voer zelf de Omschrijving, Totaalbedrag incl. btw, Totaal aan btw en geef de Datum op.
 5. Klik op Opslaan.
 6. Klik bij Mogelijke koppelingen op Betaald met.
 7. Klik op de aangemaakte Overige rekening.

Komt er geld bij op je Overige rekening, vul dan een positief bedrag in bij Totaalbedrag incl. btw en bij Totaal aan btw. Gaat er geld van je Overige rekening af zet dan een - (min) voor het bedrag bij Totaalbedrag incl. btw en bij Totaal aan btw in de boeking.

Factuur op betaald zetten

.

Maak je facturen met Jortt die betaald zijn op deze rekening, dan geef je aan dat ze betaald zijn met de Overige rekening.

Factuur op betaald zetten:

 1. Ga naar Facturen en offertes links in het hoofdmenu.
 2. Klik op Facturen.
 3. Klik op de Factuur die betaald is.
 4. Klik bij Mogelijke koppelingen op Betaald met.
 5. Klik op de aangemaakte Overige rekening.

De content is door Jortt met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, aanvaardt Jortt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Lees de volledige disclaimer.